Ballagtak a vén diákok, zárták a tanévet Gazdagréten.

2014. június  14-én, a szombati nap ellenére biztosan szívesen mentek iskolába a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola és a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola tanulói, különösen a nyolcadikosok. Ekkor került sor ugyanis arra a bizonyos  sokszor elképzelt, türelmetlenül várt „utolsó útra”, amely körbevezet a jól ismert osztálytermen, szünetek emlékét őrző, visszhangos folyosókon, a gumiszagú tornatermen, majd az udvaron ér véget.

A „kiöregedett” nebulókat az igazgatók útravaló szavai, zene, tánc, az ünnephez illő versek és a Kaptató sétányon álldogáló hársfák lassan integető ágai búcsúztatták, majd jöhettek a rokonok, a csokrok és (jó esetben) a borítékok.  Az emlékek persze maradtak, de azokat csak hónapok, évek múlva idézi vissza diák és tanár egyaránt.

A ballagással együtt tanévzárást is tartottak az iskolák, amit legalább annyira vártak a még maradók, mint a legnagyobbak a tarisznyát.

Fagyi a bizonyítvány mellé

A tanulásban, sportban, vagy készségtárgyakban kiemelkedő teljesítményt nyújtók oklevelet, könyvjutalmat, vagy dicsérő  szavakat kaptak az igazgatóktól.

Mindkét iskola meghívta az ünnepségére Király Nóra önkormányzati képviselőt, aki miután gratulált a ballagóknak és élményekkel tele nyarat kívánt a gyerekeknek és szülőknek, az elsősöket pedig  – életük első bizonyítványa alkalmából –  egy két gombócos fagyi kuponnal lepte meg. Az apróságok annyira örültek az ajándéknak, hogy hangos üdvrivalgásban törtek ki.  A képviselőasszony nemcsak a korábbi években, de a jövő en is ezzel a gesztussal szeretne kedveskedni a legifjabbaknak.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!