Király Nóra alpolgármester, önkormányzati képviselő az idén is fontosnak tartotta, hogy a szürke paneltömbök kis kertjeit segítsen színesebbé, barátságosabbá tenni, így a gondnokok és a közös képviselők összesen több, mint ezer virágpalántát vihettek magukkal a Regős utca 13. sz. alól.


A sokszínű petúniákat, begóniákat csak a közös kertekbe ültethették a gondnokok és a lelkes önkéntesek, akik nagy örömmel várták a szállítmányt, hogy nyomban hozzá is láthassanak a kertszépítésnek.

Verseny a legszebbek között

Az ültetés után ugyanis a virágoskertek fotóját alpolgármester asszony közzéteszi a facebook oldalán, ahol szavazatok döntenek majd a legszebbről. A győztes kert lesz a júniusi Gazdagréti Hírmondó címlapfotója és készítője külön ajándékot is kap.

Kérdésünkre Király Nóra elmondta: évek óta szívügyének tekinti a lakókörnyezete szebbé tételét. Ezt nemcsak a növények gyarapításával, de játszóterek felújításával, padok, szemetesek kihelyezésével és csikkszedési akciókkal is igyekszik elérni. Legközelebb június 6-án, Hosszúréten, a teniszpálya mögött található kis épület felújítására hívja össze az aktív, környezetükért tenni akaró lakosokat. Itt a felújítás után remek kis közösségépítésre, szalonnasütésre, sportolásra, baráti piknikre alkalmas hely alakul majd ki.

Elmondta azt is, hogy a közösségi oldalán való „legszebb kiskert” szavazás abban is segít, hogy minél több emberhez jusson el a kezdeményezés híre, amit remélhetőleg egyre többen követnek majd. Egészségügyért is felelős alpolgármesterként hozzátette: „A növények nemcsak a fizikai, de a lelki egészségünkhöz is elengedhetetlenek, így mindenkit azok védelmére buzdítok és a gyermekeimet is erre tanítom, hiszen a Föld nem miénk, csak az unokáinktól kaptuk kölcsön.”

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!