A nők egyre nagyobb szerepet vállalnak a közéletben, a vállalkozásokban, egyre több nő közép és felsővezető, vagy viszi, megálmodja saját vállalkozását a gyereknevelés mellett. Azonban, hogy egy nő egyszerre tudjon jó anya, feleség és még megbízható munkavállaló, vállalkozó vagy akár vezető is lenni,  kell egy támogató háttér.

Kell, hogy mögötte álljon a családja. És persze kell egy fajta tudatosság, elhatározás, eltökéltség is. Nekem is sokszor feszítő érzés, hogy minden szerepben – nemhogy tökéleteset alkossak – hanem csak “megfeleljek” a mindennapi kihívásoknak. Számomra a családom, a szüleim, a testvéreim és a gyermekeim ez a támogató közeg.  Szerencsésnek mondhatom magam.

Túlnyomórészt azonban olyan nőkkel, anyákkal találkozom a munkám során, ahol ez a fajta szoros együttműködés a generációk között valamiért – a szülők távol élnek, idősek – nincs meg. 

Pártolom azokat a kezdeményezéseket, párbeszédeket, konferenciákat, tanfolyamokat, képzéseket, amik segítséget nyújtanak, példákat mutatnak a nőknek a munka-magánélet összeegyeztetésében.

Támogatom a családbarát foglalkoztatás valamennyi formáját és az atipikus foglalkoztatást, a részmunkaidős munkavégzést, a távmunkát, a rugalmas munkaidőt, az eltérő munkarendet.

A szerepeknek való megfeleléshez – de legfőképpen az anyai hivatáshoz, a családok, a társadalom elégedettségéhez  elengedhetetlen, hogy a munkáltatók a nőknél, családosoknál a rugalmasabb munkavégzés formáit helyezzék előtérbe. Egy család akkor boldog, ha az édesanya boldog. Egy társadalom, akkor elégedett, ha a családok elégedettek.

A női szerepek, a munka és a családi élet egyensúlyának megteremtéséért még sok tennivalónk van. Azonban hiszem, hogy ha minden nap teszek, teszünk érte, akkor tudunk változni a társadalmi felfogáson, a munkáltatói elvárásokon.

 

Ne maradjon le Ön sem, csatlakozzon közösségünkhöz!

Iratkozzon fel hírlevelemre, hogy elsőként tájékozódhasson a hazai családokat és nőket érintő fontos témákról, eseményekről, valamint tevékenységemről!

Marketing hírlevél *
Adatkezelési szabályzat *