Hagyományőrző jelleggel idén, már 8. alkalommal került megrendezésre 2013. december 7-én az Adventi időszak legbensőségesebb közösségi ünnepe, a Civilek karácsonya a Gazdagréti Közösségi Házban. 

A rendezvényen a helyi civil szervezetek, önszerveződő közösségek, klubok tagjai, valamint segítő önkéntesek vettek részt, és megtisztelték az ünnepséget jelenlétükkel dr. Simicskó István Sportért és Ifjúságért felelős államtitkár, Király Nóra önkormányzati képviselő és dr. Hoffmann Tamás polgármester is, akik üdvözlő köszöntésük után egy-egy Mikulás csomaggal ajándékozták meg a résztvevőket.

A rendezvény ünnepélyes megnyitója után a nézőket a Christmas quartet tagjai  rendkivül nívós, táncos- zenés műsorral lepték meg. Az igen jó hangú, kitűnő mozgáskultúrával rendelkező tehetséges ifjú művészek által előadott  műsorban népszerű slágereket, örökzöld dallamokat hallhattak és láthattak a részt vevők. A műsorba bevonták a nézőket is, nemegyszer közösen énekelve a dalok refrénjeit.  A műsor végén a művészek invitálására a nézők is táncra perdültek, sőt Molnár Renáta a Közösségi Ház munkatársa  Simicskó államtitkár urat is megtáncoltatta.
Az esemény vetélkedővel folytatódott, amelynek eredményhirdetése után minden résztvevő ajándékban részesült. A műsort a Szivárvány Táncszínház „Karácsonyi fények”, tűzkarikával előadott műsora zárta, melynek villódzó látványa impozánsan hatott a már időközben besötétedett estében. Ezt követően a résztvevők a saját maguk által  házilag sütött süteményekkel, forró teával  rendeztek  egy kis baráti, jó hangulatú vendéglátást, és  boldog karácsonyt kívánva búcsúztak egymástól a késő esti órákban. A remek, kitűnő hangulatú rendezvény megszervezéséért köszönet illeti a Közösségi Ház munkatársait.