Május 26-án, a Közösségi Házban és környékén tartották meg a Gazdagréti Gyermeknapot. Az eseményt Király Nóra önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki felavatta a gazdagréti újszülött babák újabb “Tappancsfalát” is.

Lázas készülődés előzte meg idén is a gazdagréti gyereknapot. Már előző nap az újbudai KULTI és a Gazdagréti Közösségi Ház dolgozói átrendezték a termeket, elkészítették és felhelyezték a dekorációkat, berendezték a “Mackókiállítást”.

A napot Király Nóra önkormányzati képviselő nyitotta meg, majd Hadobásné Reni, a GKH szakreferense ismertette a tervezett programot. Volt ott minden, ami a gyermeknépnek kedves!

Bemelegítésként a Csipet csapat együttes által előadott közkedvelt dalokra táncoltak a picik – és ahogy észrevettük -, a felnőttek is. Aztán várt mindenkit a színház, a többféle kézműves foglalkozás és az arcfestés. Aki megéhezett, megszomjazott, azt a 60+ szomszédsági önkéntes nagyik fogadták finom kakaóval és friss kaláccsal.

Ebéd tájékán megérkeztek a várva várt pónilovak, a pónifogat és a simogatnivaló édes kis nyuszikák. A gyerkőcök türelmetlenül várták, hogy mikor kerül már rájuk a sor. Szerencsére több póni volt, és a fogaton is elfértek négyen-öten. Izgalmas, jó móka volt. Mindenki annyi kört mehetett, ahányszor beállt a sorba.

Közben a benti helyiségekben is zajlottak a programok. Az előtérben csodálatos rajzokat láthattunk Fekete Beától, aki kézsérülését követően nagy akaraterővel újra meg tanult rajzolni.


A gazdagréti újszülöttek pici lábnyomait – az utókor számára megörökítő újabb emléktáblát – is átadta ünnepélyesen Király Nóra, akinek Nagy Brigitta GKH-szakreferens segített.

A nagyteremben közben különféle jópofa programok voltak. Többek között Gangnam Style folyt táncverseny – meglepően sokan neveztek be. Vali néni, mint zsűrielnök szigorú volt, de szokása szerint szeretetteljesen elnéző is egyben. Szinte percenként köszöntötték Őt, hisz a több mint 25 éve a lakótelepen végzett tanári munkája révén, sokan ismerik (régi tanítványai már szülők, és gyerekeik – mai tanítványai).

Láttuk a vendégek között a lakótelep kedvenc Erzsike doktor nénijét is, akit szintén másodpercenként üdvözöltek.

Gyorsan szaladt az idő és következett az utolsó attrakció – az aszfaltrajzolás a közösségi ház előtt. Csodálatos alkotások születtek, amiből látszik, hogy a gyerek az örök. Hiszen mi is szerettünk krétával rajzolni bármire.

Nagyszerű gyereknap volt, és amitől tényleg csodálatossá vált, hogy mindez ingyenes volt! A változatos programokat a szervezők érezhetően nagy szeretettel és figyelemmel állították össze és rendezték meg.

 

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!