2013. december 16-án került sor a Regős utca 13. sz. alatti szeretetbolt ünnepélyes átadására.

Újra bebizonyosodott a régi közmondás, miszerint sok jó ember kis helyen is elfér, hiszen sokan kíváncsiak voltak erre a különleges elnevezésű „üzletre”, melyet Király Nóra vett pártfogásába. A legfiatalabb vendég másfél, a legidősebb, több mint 60 éves volt.
Az önkormányzati képviselőasszony megnyitó beszédében köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy a Gazdagréti Összefogás Egyesület a jövőben nemcsak a korábbiakhoz hasonló közösségi programok szervezésével (futópálya avatás, Mikulásnapi rendezvény, Termelői Piac üzemeltetése) illetve a Gazdagréti Hírmondó című újsággal lesz a környéken élők segítségére, hanem a most nyíló Szeretetbolttal is. Miután bemutatta az egyesület öt új munkatársát, megismertette a hallgatóságot ezzel – a hazánkban még ritkaságnak számító – segítségnyújtási formával. Elmondta, hogy a „bolt” kifejezés itt nem a szó klasszikus értelmében alkalmazható.

Ez esetben ugyanis nem az anyagi haszonszerzés a cél, hanem az, hogy gazdára találjanak olyan – tulajdonosaik számára felesleges, vagy nélkülözhető – használati tárgyak, vagy nem anyagi jellegű felajánlások (állandó, vagy alkalmi munka, üdülési lehetőség) melyek nagy örömet okoznak gazdagréti vagy környéki, nehéz anyagi körülmények között élő embereknek.

A ingyenes felajánlásokat főként lefotózva a szeretetbolt honlapján lehet felajánlani, melyek – az egyesület munkatársainak segítségével – találnak gazdára. Jelenleg azonban (a tároló hely kapacitásának kimerüléséig) még lehetőség van arra is, hogy személyesen hozzák be a kisebb helyet igénylő tárgyakat az önzetlen adakozók.

Az ajándékozási kedv már az első napon megmutatkozott, ugyanis a megnyitóra többen nagy zsákokkal, dobozokkal érkeztek, melyek könyvekkel, ruhaneműkkel, játékokkal, egyéb használati tárgyakkal voltak megtömve.

Az este gyertyafényes hangulatát még kellemesebbé tette egy kis harapnivaló és egy pohár pezsgő, amely mellett újabb és újabb ötletek cseréltek gazdát – egyebek mellett – a szeretetboltban rejlő további lehetőségekről.

A Szeretetboltról bővebb információ a most készülő www.szeretet-bolt.hu honlapon érhető el.