2014. november 25-én az Újbudai Szent Imre Kórház Újszülött Osztályát látogatta meg Király Nóra, egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármester, aki nem jött üres kézzel, ugyanis tanácsára a Gazdagréti Összefogás Egyesület Szeretetboltja kezdeményezte a kórház nehéz anyagi helyzetére való tekintettel az 56-62-es méretű babaruhák gyűjtését. Mivel a Gazdagréti Lakótelepen egyre több az újszülött, több, mint 250 ruhadarab gyűlt össze, amelyek most méltó helyükre kerültek.

Használt és új ruhák – egyaránt önzetlenül
Az egyesület „Szeretetbolt” nevű intézménye egyébként megalakulása óta segíti a rászorulók és az adakozók közötti kapcsolattartást és közvetíti az adományokat. Segített már több helyi és távolabbi lakoson, tűzkárosult családon és nehéz anyagi körülmények között élőkön egyaránt. Az egyedi kezdeményezéssel kapcsolatban Király Nóra fontosnak tartja megemlíteni, hogy bár ezek a holmik használtak, annál értékesebbek, hiszen magukban hordozzák azt a szeretet, amellyel az édesanya gondozta újszülött csecsemőjét és azt az önzetlenséget, amellyel felajánlották azokat a kórháznak.

Az Alpolgármester Asszony ismerősének, egy gazdagréti anyukának, (akinek egyébként szintén ebben a kórházban születtek a gyermekei) annyira megtetszett ez a kezdeményezés, hogy úgy döntött: a születésnapja alkalmából nem magát, hanem szintén ezeket a pici újszülötteket ajándékozza meg. Így bővült az eddigi gyűjtemény 82 db vadonatúj aprócska ruhával. Ez az ajándék biztosan többszörösen is örömet szerez: Egyrészt a frissen világra jött csöppségeknek, másrészt az anyukáknak, harmadrészt pedig a kórháznak, hiszen elhasználódott, kopott készletük felfrissül és évekig jól öltözöttek lehetnek a „Szent Imrés” babák.

Dr. Sziller István, a szülészet igazgató főorvosa megköszönte az adományokat és példaértékűnek nevezte az ajándékozók önzetlenségét. Ezután körbevezette az újszülött osztályon az Alpolgármester Asszonyt, aki nemcsak a babákban gyönyörködött, de a hatáskörébe tartozó problémákat is felmérte.