Idén egy szerda délutánra esett a nyári szünetet búcsúztató, de az új tanévet köszöntő évnyitó ünnepség a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolában. Az eseményre meghívást kapott Király Nóra alpolgármester és Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő is.

Az iskola egyik negyedikes osztályának  diákjai a nyári szünetben sem sajnálva az időt és energiát a gyakorlásra, egy lendületes, látványos tánccal indították az ünnepséget.

Miután Fretyánné Kozma Éva igazgató asszony köszöntötte a megjelenteket, örömmel tájékoztatott arról, hogy az idén is ingyenesen kapja meg minden alsós a tankönyveket, ill. ez a kedvezmény rászorultsági alapon a felsősök számára is biztosított. Köszönetet mondott az önkormányzat képviselőinek az iskolai felújításokért, az alsósok számára nyújtott – életkor szerint összeválogatott – tanszercsomagért és minden eddigi és jövőbeni segítségért.

Ezután külön köszöntötte a kis elsősöket és az utolsó évnyitójukon részt vevő nyolcadikosokat.

Az évnyitó után Király Nóra alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy a mai napra akkor is eljött volna, ha nem kap meghívást, hiszen ezentúl öt gyermeke közül három jár majd ebbe az iskolába. Lesz elsős, másodikos és harmadikos csemetéje is.
A tanulás mellett a legfontosabbnak a sportot és az egészséges táplálkozást tartja szem előtt a tanévben is, ezért mától reggelente három kis adag nyers répából, zöldségekből, idénygyümölcsökből és ásványvízből álló csomagocskát készít az iskolatáskák mellé.
A tanítás utáni sport a családjukban természetes, és ezt mindenkinek csak ajánlani tudja. Ahhoz, hogy milyen jellegű különórákra járjon a gyerek, szeptember 10-én, a Lágymányosi Öbölben tartandó „Válassz sportot Újbudán!” elnevezésű, nagyszabású rendezvényen kaphat segítséget a család.

Végezetül sikereket kívánt a tanulóknak és a tanároknak, a szülőknek pedig kitartást és sok türelmet.