Király Nóra Kerékgyártó Gábor és Sass Szilárd önkormányzati képviselők társaságában számolt be eddigi gazdagréti és környéki eredményekről, jövőbeni tervekről.

Visszatekintés

Alpolgármester asszony elmondta, tizenkét éve képviseli ezt a körzetet. Eközben mindent megtett azért, hogy a gazdagrétiek igazi közösséggé formálódjanak. Említette a Mikulás ünnepségeket, a nőnapi virágosztást, a futóversenyeket, a közös bográcsozást, a gyermeknapi, anyák napi rendezvényeket, a környezettisztítási akciókat, halászléfőző versenyt és most újabb hagyományt teremtett Gazdagrét közös karácsonyfájának felállításával és az adventi gyertyagyújtásokkal.
Nemcsak hagyományteremtést, de közösségépítést is jelentett a program, hiszen az iskolások és ovisok kis műsorral, énekekkel, a Gazdagréti Könyvtár dolgozói saját készítésű süteménnyel, az egyik nyugdíjas klub aktív tagja karácsonyi történetek mesélésével, a Gazdagréti Összefogás Egyesület pedig forró téli italokkal tette még meghittebbé ezeket az ünnepi alkalmakat.

Elmondása szerint sok gratulációt és köszönetet kapott a hatalmas fenyőért, azonban volt, aki sérelmezte az élő fenyő kivágását. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a karácsonyfa állításával egy időben kis fenyőt is ültetett az önkormányzat, ami a jövőben a karácsonyfa szerepét tölti be.

KRESZ pályát kaptak a gyerekek karácsonyra

Király Nóra elmondta még, hogy szintén évtizedes vágya volt – a környékbeli anyukákkal egyetértésben – egy olyan játszótér és tanpálya, amelyen a közlekedési szabályokat játék közben sajátíthatják el a kicsik. Kezdeményezésére az önkormányzat  segítségével 2015 decemberében – hasznos karácsonyi ajándékként – meg is valósult ez az elképzelés.

Biztonságban a lakosok

Király Nóra kiemelt feladatának tartja a családok biztonságát, ezért szorgalmazta a Kaptárkő utcai Körzeti Megbízotti Iroda nyitva tartását a polgárőrség bevonásával. Az iroda délelőtt 7-11, délután 15-19 óráig tart nyitva, ezzel nemcsak elősegítve a lakosok biztonságérzetét, de megteremtve a valódi segítségnyújtás lehetőségét is. Említette még, hogy a polgárőrség egyre  nagyobb létszámmal van jelen a kerületben és mindenkit arra bíztat, hogy legyen aktív tagja a szervezetnek. Jelentkezési lehetőség az ujbuda@polgarorseg.hu címen.
A jövőbeli tervei között szerepel annak elősegítése, hogy a kötelező közösségi szolgálati idejüket töltő középiskolások segítsenek a lakosoknak kisebb bevásárlásban, gyermekfelügyeletben, receptkiváltásban és más háztartási munkában.

Új beruházások

Sass Szilárd önkormányzati képviselő pozitívumként említette a nemrégiben elkészült, díszes és modern Tulipános játszóteret és az Őrség utca burkolatának befejezését, negatívumként pedig a Nagyszeben téri szelektív hulladékgyűjtő sziget helyén lévő szemetet és hajléktalanokat. Ezeknek felszámolása és megoldása a közelben élők érdeke, így szívesen lát minden megoldási javaslatot.
Kerékgyártó Gábor tájékoztatta a megjelenteket, hogy a Regős utca 13. szám alatt a Fidelitas szervezésében megnyitott a Gazdagréti Ifjúsági Klub, ahol hétköznap 16-18 óráig várják a fiatalokat, akik részére csocsóversenyt is rendeznek. Az irodában a kötelező bevándorlási kvótarendszer ellen is gyűjtik az aláírásokat.
Szót ejtett még az élénk ingatlanforgalomról és arról, hogy nagy a kereslet a sasadi liget lakópark harmadik ütemében épülő lakásokra. Tájékoztatott, hogy az idén nagy valószínűséggel elkezdődik a tanuszoda építése is, amely nem önkormányzati, hanem állami beruházás. A nyáron strandként üzemelő létesítményt a Gazdagréti úti, néhány hete elkészült templom mellett alakítják majd ki.
A fórum végén többen érdeklődtek a polgárőrségbe való belépési lehetőségről, aláírásgyűjtésről, a közösségi szolgálatukat töltő középiskolások segítségéről.

Király Nóra megköszönte a részvételt és a jelenlévőket pezsgővel és pogácsával kínálta, miközben boldogságban, sikerekben, együttműködésben gazdag új évet kívánt és mindenkit arra kért, hogy továbbra is ossza meg vele és képviselőtársaival ötleteit, javaslatait.