Király Nóra egészségügyért és közbiztonságért is felelős alpolgármester is részt vett azon az ünnepélyes átadáson, amellyel a XXII. kerületi Tüdőgondozó és Pszichiátriai Gondozót hivatalosan is birtokba vehették Budafok-Tétény lakosai.

A régi, leromlott épületen nemcsak a külső nyílászárók cseréjét hajtották végre, de a homlokzati hőszigetelést és festést is. Belül pedig a több, mint 20 éves, elavult analóg technológiájú röntgenkészülék helyett a korszerű berendezés (a digitális technika segítségével) azonnali, éles tüdőképet mutat. Ez több szempontból is hasznos: Egyrészt, mert nem szükséges a röntgen film, a veszélyes hulladéknak minősülő előhívó folyadékok tárolása és kezelése, másrészt a törvényben előírt tíz éves filmtárolási kötelezettségnek raktár nélkül is eleget lehet tenni.
Az átadáson jelen volt Dr. Kóti Tamás, a Szent Kristóf Szakrendelő Nonprofit Kft Igazgatója, Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, Karsai Ferenc XXII. kerületi polgármester, Szepesfalvy Anna XXII. kerületi alpolgármester is. A jelenlévők elismeréssel szóltak a felújítás létrejöttéről, melyet példa nélkülinek nevezett a Szent Kristóf Szakrendelő igazgatója.

Közösen sikerült
Király Nóra, XI. kerületi alpolgármester elmondta, hogy mindig jó viszony volt a két kerület között és ő a jövőben is arra törekszik, hogy ez így maradjon. Tekintettel arra, hogy az épület a XI. kerületi Önkormányzat tulajdonában van, a két kerület 50-50 százalékban fedezte a rá  eső költségeket, a fennmaradókat pedig a Szent Kristóf Szakrendelő egészítette ki, csaknem 10 millió forinttal. Pontos számadatok is elhangzottak a felújítással kapcsolatban: Radiológia digitalizálása : 24.371.300, melyből 17.140.000 ft-ot Újbuda és Budafok-Tétény önkormányzat vállalt fele-fele arányban, 7.231.000,- Ft-ot pedig a Szent Kristóf Szakrendelő gazdálkodott ki, illetve a rendelő felújítása: 25.093.236, melyből 22.860.000- ft-ot Újbuda és Budafok-Tétény önkormányzat vállalt fele-fele arányban, 2.233.000,- Ft-tal pedig a Szent Kristóf Szakrendelő járult hozzá.

Ezek alapján Király Nóra alpolgármester asszony elmondta, hogy nagyon köszöni Dr. Kóti Tamás igazgató Úrnak a közreműködését, ugyanis ez a felújítás nélküle, a Szakrendelő segítsége nélkül nem valósult volna meg. Megköszönte a dolgozóknak is a felújítás okozta kellemetlenségek ellenére történő kitartást és további eredményes munkát kívánt.
Örömére szolgál, hogy a jövőben sok beteg gyógyulhat itt – a pontosabb, gyorsabb technikának, a felszereltségnek és a komfortosabb belső berendezésnek köszönhetően – jobb körülmények között. – tette hozzá az Alpolgármester Asszony.