2014. január 24-én tartotta a Mályvavirág Alapítvány a IX. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét nyitórendezvényét az Allee bevásárlóközpontban. Az egybegyűlteket Király Nóra egészségügyért felelős alpolgármester köszöntötte.

Elmondta, hogy ma még Magyarországon az emberek többsége csak akkor fordul orvoshoz, amikor tüneteket észlel, de sok esetben akkor már késő. A méhnyakrák azon betegségek egyike, amelyet rendszeres szűrővizsgálatokkal el lehet kerülni és az idejében felismert daganat jó eséllyel gyógyítható, illetve beszélt a védőoltás fontosságáról, annak szerepéről is.
Hangsúlyozta, hogy nemcsak a daganatos betegségeket, de az összes kórt (legyen az testi vagy lelki) sokkal könnyebb megelőzni, mint gyógyítani. A prevenció legfontosabb elemeinek az egészséges táplálkozást, a sportot, a szűrővizsgálatokat tartja.

Négygyermekes családanyaként igyekszik őstermelőktől vásárolt egészséges élelmiszereket, gyümölcsöt és zöldséget tenni az asztalra, minél többet tölteni a friss levegőn és sokat sportolni. Egészségügyért is felelős alpolgármesterként ugyanezt igyekszik véghez vinni kerületi szinten, azaz olyan rendezvényeket szervezni, ahol a jelenlévők segítséget kapnak az egészséges táplálkozással, a sport fontosságával és a lelki egészség megőrzésével kapcsolatban.
E rendezvények központjában a nők állnak, hiszen ők a legkiszolgáltatottabbak a testi és lelki betegségeknek. Éppen ezért mindenkit arra biztatott, hogy keresse fel a nőgyógyászt, ne halogassa a vizsgálatot, hiszen azért a kis kellemetlenségért talán az életét kapja cserébe. Hozzátette még, hogy egy nőnek egész életében kötelessége vigyázni magára, nemcsak saját, de a családja érdekében is, hiszen kismamaként éppúgy szükség van rá, mint nagymamaként.