Király Nóra XI. kerületi egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármester, önkormányzati képviselő kezdeményezésére megtisztult Gazdagrét – legalábbis egy pár napra.

Egy zsák szemét = 1 vattacukor
A Környezetvédelmi Világnapra való tekintettel az egészségügyért is felelős alpolgármester által szervezett akcióban egy zsák szemétért egy vattacukor, vagy egy csillámtetoválás járt a lakótelep közepén felállított rendezvénysátorban.
A felhívásra főképp gyerekek gyűltek, akik kesztyűt és zsákot kaptak, majd útnak indultak, hogy megtisztítsák a területet.

Alpolgármester asszony kérdésünkre elmondta, hogy azért szervezett ilyen akciót, mert véleménye szerint a környezetvédelem a tisztaságnál kezdődik.

A vattacukorral és a csillámtetoválással pedig nemcsak ösztönözni szeretné a gyerekeket és a felnőtteket a programban való részvételre, hanem egyfajta eszköznek is tekinti, amely által kellemes élménnyel kapcsolódik össze a tisztaság és rend szeretete. Gyakorló édesanyaként is tapasztalja, hogy a legjobb motiváció a dicséret, az ajándékozás.

A vattacukor eszegetése közben a rendezvénysátornál nézelődők nemcsak Földünk, levegőnk megóvásával kapcsolatos plakátokkal ismerkedhettek, de ilyen témájú kifestőket is színezhettek, valamint aszfaltrajzokat is készíthettek.