Király Nóra XI. kerületi egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármester, önkormányzati képviselő kezdeményezésére megtisztult Gazdagrét – legalábbis egy pár napra.

Egy zsák szemét = 1 vattacukor
A Környezetvédelmi Világnapra való tekintettel az egészségügyért is felelős alpolgármester által szervezett akcióban egy zsák szemétért egy vattacukor, vagy egy csillámtetoválás járt a lakótelep közepén felállított rendezvénysátorban.
A felhívásra főképp gyerekek gyűltek, akik kesztyűt és zsákot kaptak, majd útnak indultak, hogy megtisztítsák a területet.

Alpolgármester asszony kérdésünkre elmondta, hogy azért szervezett ilyen akciót, mert véleménye szerint a környezetvédelem a tisztaságnál kezdődik.

A vattacukorral és a csillámtetoválással pedig nemcsak ösztönözni szeretné a gyerekeket és a felnőtteket a programban való részvételre, hanem egyfajta eszköznek is tekinti, amely által kellemes élménnyel kapcsolódik össze a tisztaság és rend szeretete. Gyakorló édesanyaként is tapasztalja, hogy a legjobb motiváció a dicséret, az ajándékozás.

A vattacukor eszegetése közben a rendezvénysátornál nézelődők nemcsak Földünk, levegőnk megóvásával kapcsolatos plakátokkal ismerkedhettek, de ilyen témájú kifestőket is színezhettek, valamint aszfaltrajzokat is készíthettek.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!