A Király Nóra által alapított Összefogás XI. Sportegyesület, a nyári vizes világbajnokságot szervező Bp2017 Nonprofit Kft-vel és más szervezetekkel együttműködve “Nem vagyunk mi kispályások II” címmel szurkolói pályázatot hirdetett a 3-18 éves korosztály számára.

A cél a sport megszerettetése

 

Az esemény sajtótájékoztatójára 2017. március 30-án került sor, ahol Király Nóra elmondta:

A pályázaton óvodás és iskolás gyermekek legfeljebb tízfős csapatai, maximum két és fél perces kisfilmben és/vagy rajzokban, versekkel, táncos koreográfiával mutathatják be, hogyan szurkolnának a magyaroknak a vizes világbajnokságon.

Tájékoztatott arról is, hogy a szurkolói pályázatot első alkalommal tavaly, a magyar labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki szereplésével kapcsolatban hirdették meg, s hatalmas sikert aratott, hiszen az ország minden pontjáról érkeztek a kisfilmek, dalok, megható, vicces és érdekes alkotások.

Az idei pályázat célja, hogy a július 14. és 30. között, Budapesten és Balatonfüreden megrendezésre kerülő 17. FINA világbajnokság híre az ország minden pontjára jusson el.

Minél többen, minél hangosabban szurkoljanak majd hazánk versenyzőinek és a szurkolói pályázatok elkészítésekor, a vizes sportok megismerésekor minél többen kapjanak kedvet valamelyik sportághoz.

„Meggyőződésem, hogy minél korábban szerettetjük meg a sportot a gyerekekkel, annál nagyobb eséllyel épül be majd az életükbe a rendszeres testmozgás, ami az egészséges élet elengedhetetlen része – tette hozzá Király Nóra.

A pályázat széles körben támogatásra talált

A pályázat támogatói között szerepel az Emmi sportért felelős államtitkársága, a Magyar Vízilabda Szövetség, Budapest Főváros és a megyei sportreferensek, a Formatex Kft., az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, és további civil szervezetek.

 

Borsa Miklós, a szervezőbizottság szóvivője kiemelte: ahogyan ez a pályázat, úgy egy kicsit a vb is arról szól, hogy minél több fiatalt vonjanak be a sportos életbe. Hozzátette: rengeteg magyar éremre és szurkolóra, remek hangulatra számítanak a 106 nap múlva kezdődő viadalon, amelyen már 1500 forintért is lehet jegyet kapni egy-egy döntőre.

Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke megköszönte Király Nórának, hogy ismételten részt vehetnek ebben a nemes kezdeményezésben. Hozzátette, ahogyan tavaly is, idén is a szervezők mindenben számíthatnak az Ovi-Sport Alapítványra. Teljes mértékben osztja Király Nóra véleményét, amely szerint a gyerekek korai sporthoz szoktatása és annak megszerettetése kiemelkedően fontos feladat.

Sport, szórakozás és tengerparti nyaralás a nyeremény

Az Összefogás XI. Sportegyesület alapítója, Király Nóra elmondta még, hogy a 25 legjobb pályaművet beküldő csapat a számos ajándék mellett a helyszínen szoríthat majd kedvenceikért, valamint meghívást kapnak a május 21-én, a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban rendezett Újbudai Vízimajálisra, ahol a különböző sportvetélkedőkön mérhetik össze tudásukat, kipróbálhatnak különböző sportokat, és találkozhatnak magyar vizes sportok régi és új kedvenceivel is.

A szervezők április 20-ig várják a pályázatokat a nemkispalyas@gmail.com e-mail címre. A pályázatokat az úszókból és vízilabdázókból, népszerű közéleti szereplőkből álló zsűri kategóriánként értékeli.

A felnőttek jutalma

A pedagógusok és a segítő felnőttek fáradozásának jutalmaként a vízimajálison részt vevő csapatok pedagógusai között talál gazdára egy kétszemélyes, egyhetes tengerparti nyaralás is!

További információk itt találhatók:

http://www.kiralynora.hu/hirek/510

http://hirtv.hu/videok/177922