Április másodikán sportos, vidám hangulatban telt a Király Nóra által alapított, gazdagréti Összefogás XI. Sportegyesület szervezésében rendezett Tavaszköszöntő Futóverseny.

A XI. kerületi alpolgármester, a lakótelep önkormányzati képviselője immár negyedik éve rendszeresen szervez futóversenyt a gazdagréti gumiborítású futópályán.

A kellemes tavaszi napsütésben több száz család választotta vasárnap délelőtti programjául ezt az egészséges kikapcsolódást, szórakozást, amelyhez ráadásul nem is kellett messze menni,  hiszen a pálya Gazdagrét szívében, a Torbágy és a Frankhegy utcák között található.

Király Nóra, az öt gyermekes édesanya elmondta, hogy a futópálya kialakítása óta rendszeresen megrendezett őszi és tavaszi versenyek célja a gyerekek és felnőttek mozgásra ösztönzése, ami a testi-lelki egészség elengedhetetlen részre. Ezt magánemberként is szem előtt tartja, hiszen férjével és gyermekeivel mindannyian rendszeresen sportolnak és egészségesen táplálkoznak.

Tavaszköszöntő futóverseny lévén Tavasztündér kerestetett, így sok kislányra kerültek szárnyacskák, tündérjelmezek, virágos fejdíszek, amelyek természetesen nem maradtak elismerő ajándékok nélkül.

A verseny üres perceit vicces játékokkal töltötték ki az egyesület önkéntesei, mint például a lábbal való lufipukkasztás, vagy a „szépüljetek szobrocskáim”, amelyekbe a felnőttek is szívesen kapcsolódtak be.

„Ezen a napon az ügyességi játékok, a vidámság és a Tavasztündér választás is egy plusz eszköz ahhoz, hogy minél több kisgyermekben jó emlékek kapcsolódjanak a sporthoz.  Az, hogy  a felnőttek is részt vesznek a játékokban, növeli a családok együtt töltött minőségi idejét, és ezt nagyon fontosnak tartom!”- mondta Király Nóra.

A verseny díjainak összeállításánál az idén is különösen figyeltek arra, hogy minél több érmet és ajándékot kapjanak a gyerekek, akik bizonyára az ősszel is ugyanilyen nagy kedvvel indulnak majd a megmérettetésen.

A vasárnapi nyerteseknek Gazdagét másik önkormányzati képviselője, Sass Szilárd és gratulált.