Büszke vagyok, hogy Újbuda Önkormányzata második alkalommal nyerte el a Családbarát munkahely címet. A pályázati program kialakításakor előtérbe került az apa szerep erősítése, a generációk közötti együttműködés és az időskorú hozzátartozóról gondoskodó munkavállalók helyzete. A Polgármesteri Hivatal épületében játszószoba is segíti a kisgyermeket nevelő hivatali dolgozókat.

Újbuda Önkormányzata másodszor is elnyerte a Családbarát munkahely címet, először 2015-ben szerepelt sikeresen az EMMI pályázatán. Vargáné Dr. Kremzner Zsuzsanna, az Újbudai Polgármesteri Hivatal jegyzője elmondta: a korábbi pályázatnál vizsgálták a rugalmas foglalkoztatás lehetőségét, erősítették a kapcsolatot a gyermekgondozás miatt távol lévő szülőkkel, kedvezményes nyári gyermekfelügyeletet biztosítottak, valamint nyílt napon mutatták be a dolgozók gyermekeinek a hivatali életet.

A hivatal épületében játszószobát alakítottunk ki, amelyet számítógépes munkaállomásokkal is felszereltünk. A játszószoba célja, hogy azok a munkatársak, akik nem tudják megoldani a gyermekelhelyezést, munkavégzés közben néhány órára/napra a játszószobában felügyeljék gyermeküket. Az Aktív Nagyi Program alternatív gyermekfelügyeleti szolgáltatást biztosít a tíz évesnél fiatalabb gyermeket nevelő dolgozóknak a hivatalból nyugdíjba ment munkavállalók bevonásával.

Jelenleg 52 dolgozó nevel 10 évesnél fiatalabb gyermeket.

Újbuda Önkormányzata a rugalmas-, illetve otthoni munkavégzés lehetőségét biztosítja a tartós betegségben szenvedőknek, a kisgyermeküket nevelő és váratlan élethelyzetbe került szülőknek, valamint az időskorú hozzátartozót gondozó munkavállalóknak. Családi és Sportnapra nemcsak a dolgozókat, hanem családtagjaikat is várják. 

A program kialakítása során igyekeztünk a munkatársak mindennapi életét érintő családi és munkatényezőket figyelembe venni.

Bízunk benne, hogy ezekkel a programokkal segíteni tudjuk őket a munka és a magánélet összeegyeztetésében, valamint egy jobb munkahelyi közösség kialakításában.

 

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!