A mai napon átadásra került a Szent Mihály Gyermekotthon számára a Családszervezetek VII. Adventi Jótékonysági gyűjtésén összegyűjtött adomány. Egyelőre részben még jelképesen, hiszen egy részéből már megvásároltuk a gyermekeknek a vágyott ajándékokat és a másik része kerül majd átutalásra, amiből csodás karácsonyi ünnepséget, vacsorát, játszóházi élményt kapnak, sőt még az egyik ház szigetelésére is jut majd belőle. 

A kárpátaljai Ráton működő Szent Mihály Gyermekotthont támogatjuk az idei adventi adománygyűjtésén összegyűlt több mint hárommillió forinttal.

A reggelt a Mokka stúdiójában kezdtem, ahol a fantasztikus összefogásról és a meglepően szép eredményről beszéltem. Erről a felvétel itt újra megtekinthető.

A keddi budapesti sajtótájékoztatón a Ficsak alapítójaként és az advent gyűjtés és vásár megálmodójaként elmondtam, az összegből az otthonban élő gyerekek karácsonyi kívánságait teljesítjük, szentestére vacsorát kapnak és játszóházat biztosítunk számukra, valamint az épület szigetelését támogatjuk. Nem gondoltuk, hogy ezekben a nehéz időkben, ilyen nehéz gazdasági helyzetben sem csökken az emberek adakozási kedve és ekkora összeget sikerül összegyűjteni.

Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalompolitikai ügyekben a miniszterelnök munkájának támogatásáért felelős miniszterelnöki biztos úgy fogalmazott, a Ficsak kezdeményezése megmutatja, hogy Magyarországon milyen szépen és példaértékűen tud összefogni a civil szektor a cégekkel és a magyar állammal.

A jövőben is erősíteni kell ezt az összefogást, amelyet a kormány is minden eszközzel támogat, 2010. óta például majdnem háromszorosára nőtt a civil szervezetek költségvetési támogatása – mondta a miniszterelnöki biztos. Nyitrai Zsolt emlékeztetett, tíz hónapja van nehéz helyzetben Ukrajna, a háborúban pedig több mint 150 ezer magyar honfitárs is érintett.

Az idén hetedik alkalommal rendezett jótékonysági adománygyűjtésünkhöz majdnem harminc civil szervezet csatlakozott, mások mellett az Egyszülős Központ; a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány; a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS); a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) és a Ficsak tagszervezetei. Herczegh Anita és lánya, valamint Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára koszorúkat és asztaldíszeket készített a jótékonysági vásárra, a Ringató pedig egy koncert bevételét ajánlotta fel. Az esemény fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök volt, aki a gyermekotthon Budapestre látogató lakóit vendégül látta a Sándor-palotában.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy idén is olyan ügyet és olyan szervezetet segíthettünk, aki maximálisan megérdemli. Köszönjük mindenkinek a támogatást, ez a csodás eredmény egyértelműen az összefogásnak köszönhető.

Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!
Új lendületet Újbudának!
Tegyünk együtt egy tisztább, biztonságosabb és élhetőbb Újbudáért! Csatlakozz a csapatunkhoz és legyél részese a változásnak!