A Mindennapok Női Szemmel Egyesület (Nőiszem) alapítójaként kiemelten fontosnak tartom az egészégtudatos életmód minél szélesebb körű népszerűsítését. Hazánkban az egyik kiemelt népegészségügyi probléma a cukorbetegség, mely egyre gyakrabban, és egyre fiatalabb korosztályban üti fel a fejét. A Nőiszem egyesület célja, hogy az edukációval a betegséggel kapcsolatos, és az életmódváltáshoz szükséges információk könnyebben elérhetőek legyenek. Ennek a vállalásnak mentén készült el a Sláger TV-ben futó 12 részes Életöröm című műsor, melynek ’esszenciája’ már könyvalakban is elérhető. Az Életöröm – ínyenc receptek cukorbetegeknek,inzulinrezisztenseknek, életmódváltóknak” című receptkönyvet a szerzők ünnepi sajtóesemény keretében 2024. május 14-én, kedden 11 órától mutatták be a nagyközönségnek a csodás tóparti panorámával rendelkező budai Hemingway étteremben.

A receptkönyv az egészséges és változatos étrend titkát szeretné az olvasóknak átadni.

A könyvbemutatón díszvendégként beszédet mondott  Dr. Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős államtitkára. Az Életöröm receptkönyvet bemutatta, valamint az egészséges táplálkozás, az életmódváltás fontosságáról, és a könyvben szereplő egészséges receptek hátteréről Király Nóra, az Életöröm című műsor háziasszonya beszélgetett a könyv szerzőjével és szerkesztőjével Hadarik Rita gasztrobloggerrelA beszélgetéshez csatlakozott a könyv társszerzője Vrábel Krisztina gasztroblogger, valamint a könyv szakértői Erdélyi Alíz és Víghné Sági Katalin dietetikusok.

Az esemény sztárvendége, Vincze Lilla, EMeRTon-díjas magyar énekesnő volt, akit egészségtudatos, sportos életmódja már hosszú évek óta egészségesen és fiatalon tart.

A könyvben található egészséges és egyben finom ételek elkészítése és elfogyasztása öröm lesz az egész a családnak. Az ételek receptúráit a szerzők úgy állították össze, hogy a szükséges hozzávalók könnyen beszerezhetőek legyenek, és az egészségtudatos, alternatív fogásokat kis odafigyeléssel bárki el tudja készíteni.

A Nőiszem ezzel a hiánypótló kötettel segítséget szeretne nyújtani a diabétesszel érintetteknek, és mindazoknak, ezt a betegséget szeretnék elkerülni vagy egyszerűen szeretnének egészségesebben élni.

Az eseményen készült kisfilm itt tekinthető meg: