A Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) elkötelezett a felelős állattartás edukatív népszerűsítése mellett, és támogatja a felelősségteljes gazda-magatartás törvényi szabályozását. Ennek érdekében tagszervezetével, a Ficsak 11 Alapítvánnyal közösen egy felelősen gondolkodó, állattartó közösségre építő elméleti és gyakorlati elemekre épülő programsorozatot szervezett a Budapest XI. kerületében élőknek az Akela Kutyaiskola szakmai közreműködésével. Ennek a hasznos, edukatív és közösségépítő programsorozatnak záróeseményére 2024. május 18-án, szombaton 15 órától, a Budapest XI. kerületében, Gazdagréten található Dzsungel-parkban került sor.

A felelős állattartás kiemelten fontos téma hazánkban, s ennek törvényi szabályozása a jövőben kiemelt prioritást kell, hogy élvezzen. Állattartóként minden tulajdonos felelősséggel tartozik, hogy gondoskodjon állata egészségéről, jólétéről és tartalmas életet biztosítson számára, valamint odafigyeljen arra, hogy kedvence ne okozzon kellemetlenséget sem emberre, sem más állatra.

A felelős állattartás népszerűsítésének elősegítése érdekében szervezett 4 alkalmas elméleti előadást és 4 alkalmas gyakorlati oktatást a Fiatal Családosok Klubja társszervezete, a FICSAK 11 Alapítvány a kutyatulajdonosoknak és a leendő gazdiknak. A programsorozatban szakmai partnerként az Akela Kutyaiskolát kérte fel. A 8 alkalmas programsorozat 2024. május 18-án, szombaton 15 órától a Budapest XI. kerületében, a gazdagréti Dzsungel-parkban zárult

A Felelős állattartás Újbudán programsorozat záróeseményén megrendezett ajtótájékoztatón részt vett: Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, Király Nóra polgármesterjelölt, a Ficsak alapítója Dr. Simicskó István országgyűlési képviselő, a KDNP frakcióvezetője és Czene Attila a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke, olimpiai bajnok.

Ovádi Péter kormánybiztos, Simicskó István frakcióvezető és Czene Attila olimpia bajnok köszöntötte a gazdikat és kutyusaikat. Nagy öröm számomra, hogy elindultunk egy úton, amit bízom benne, hogy polgármesterként majd folytathatok: kutyások, nem kutyások békében, biztonságban élhessenek az állatokkal, akiket óvunk, védünk és persze nagyon szeretünk.

Szeretném elérni, hogy felelősen gondolkodó állattartó közösségek jöjjenek létre, akiknek tagjai olyan egymás között elfogadott és betartott elvek mentén nevelik és gondoskodnak állataikról, amik jó példával járnak elől a felnövekvő generációnak. E célból egy hiánypótló kiadványt is megjelentettünk, mely a felelős állattartást népszerűsítve a kulturált kutyatartáshoz szükséges ideális feltételeket is számba veszi. Az informatív kiadvány online is elérhető, így módon nyújtva segítő kezet az állattal rendelkezők számára. A kiadvány ezen a linken olvasható: https://ficsak11.hu/ujbudai-kutyas-kisokos-itt-elerheto/

Az  eseményen készült videóösszeállítás ezen a linken tekinthető meg: