Áldozatsegítő Pont átadás


Az Újbudán hamarosan megnyíló új áldozatsegítő központról tájékoztattuk a média képviselőit  2024. június 4-én a XI. kerületi Prielle Kornélia utcában, a leendő központ épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Tuzson Bence igazságügyi miniszter az eseményen elmondta, hogy országosan a tizenhatodik, a fővárosban pedig a második áldozatsegítő központ lesz az újbudai, ahol júliustól már várják a szakemberek a bajba jutottakat.

A második budapesti áldozatsegítő központ létesítésére azért is szükség van, mert a XI. kerület Budapest legnagyobb kerülete, lakosságszámát tekintve pedig az ország hatodik legnagyobb városa lehetne.

Eddig Budapest egészére és Pest vármegyére is egy áldozatsegítő központ jutott, amely a pesti oldalon a Wesselényi utcában működik, azonban fontos volt, hogy Budán is kialakítsanak egyet. Király Nóra miniszteri megbízott kiemelte, hogy „Újbudán szükség van egy olyan áldozatsegítő központra, amely segít azoknak az embereknek, akik bajba kerültek. Így nem kell átutazni a pesti oldalra, helyben tudnak segítséget kapni. Örömmel jelenthetem be, hogy megkezdődtek a felújítási munkálatok és hamarosan megnyílik az ország tizenhatodik áldozatsegítő központja Újbuda szívében, Kelenföldön.”

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az emberközpontú politika jelentőségére hívta fel a figyelmet, miszerint fontos, hogy legyen egy újabb hely a fővárosban, ahová a bajba jutott emberek fordulhatnak.

A mintegy száz négyzetméteres központ helyszínének kiválasztásáért a miniszter köszönetet mondott Király Nórának, a tárca áldozatsegítő központok kommunikációjáért felelős miniszteri megbízottjának a komoly szakmai munkáért, amit az újbudai központ megnyitásáért végzett.

A sajtótájékoztatóról készült kisfilm itt tekinthető meg:

Az eseményen készült további képetekt ITT tekintheti meg.