Újbuda Önkormányzata a kerület több pontján tartott megemlékezéseket az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről. Az ünnepi programok már október 22-én megkezdődtek. A Budai Klub Galériában a Don Bosco diákjai adtak emlékműsort, majd a Fidesz-KDNP koszorúzott a Szent Imre szobornál. Dr Hoffmann Tamás, a kerület új polgármester Király Nóra önkormányzati képviselővel koszorúzott.

A Don Bosco Musical Stúdió a Budai Klub Galériában tartotta emlékműsorát. Az intézmény diákjai színészek közreműködésével gyönyörű dalokkal fűszerezett művészi igényű produkciót nyújtottak. Ezt követően indult el mécsesekkel a Móricz Zsigmond körtéri Szent Imre szoborhoz a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja. Itt dr. Salamon Konrád akadémikus történész arra emlékeztetett, 56-ban a magyar társadalom 95 százaléka a forradalom mellett állt, az akkori nemzeti egység a mai Magyarországnak is példaként szolgál. Kijelentette, akkor lehetünk sikeres nemzet, ha erős köztünk a nemzeti összetartozás.

Hoffmann Tamás polgármester beszédében örömét fejezte ki, hogy a forradalmi hősökhöz méltón az emberek az árvizek és a vörösiszap-katasztrófa idején is összetartó nemzetként álltak ki egymásért. Hozzátette, ahogyan 56-ban, most sem tűrhetjük el a hazugságot, a kommunizmus maradványait pedig el kell takarítani, hogy az országot a szabadság és igazságosság elve alapján kormányozhassuk. Az ünnepség végén a Fidesz és a KDNP képviselői elhelyezték az emlékezés koszorúit a szobor lábánál.