A Gazdagréti Közösségi Házban 2005 óta működik egy sakk klub, melynek jelenlegi létszáma 13 fő. A klub tagjainak átlagéletkora 69,7 év, ketten már a kilencedik X-t tapossák, többségük 70-80 év közöttiek, de már a legfiatalabb is nyugdíjas korú.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a kis társaság minden tagja egy-egy biológiai csoda, hiszen ebben az életkorban is képesek arra, hogy hetente kétszer többórás kemény agytornát végezzenek és évente többször is részt vegyenek – még pedig eredményesen –  különböző sakkversenyeken. Példaképpen említjük, hogy ez év tavaszán a  Magyar Köztisztviselők,Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének XXVII.sakkversenyén többen is részt vettek, és a versenyt  a gazdagréti klub egyik tagja nyerte,  45 játékos ellenében. A sok egyéb siker mellett kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a sakk klub tagjai a Nyugdíjasklubok IX. Országos Sakkbajnokságán is, ahol egyéni nőiben a 3.helyet sikerült a klub egyetlen női tagjának elérni, míg csapatbajnokságban szintén a 3.helyet szerezték meg a klub tagok.

A Közösségi Házban december 4-én megtartott Mikulás kupára nagy izgalommal készültek a játékosok, hiszen  köreikbe várták  dr.Hoffmann Tamás polgármestert, dr.Simicskó István Ifjúságügyi és Sportért felelős államtitkárt, valamint Király Nóra önkormányzati képviselő asszonyt,  akik támogatásukról biztosították a sakk klubot, és hozzájárultak a verseny rendezéséhez. Így többek között a klub egy digitális sakkórával és egy sakk készlettel gazdagodott.
A verseny szünetében Király Nóra és Simicskó István kedvet kapott erejük összemérésére, és leültek egy parti erejéig a sakktáblához. Az eredményt nem áruljuk el, aki azonban figyelmesen megnézi az alábbi képet, kitalálhatja a végeredményt!

Király Nóra leplezetlen jókedve és Simicskó István meglepett arckifejezése nem hagy kétséget afelől, hogy ki kapta 2 lépésen belül a mattot!