November 28-án zajlott a II. Újbudai Szépíró Verseny eredményhirdetése. A kerületi alsósok közül közel 500-an küldték el művüket a megmérettetésre, amelyen összesen közel 40 értékes díjat osztott ki a verseny szervezője Király Nóra, valamint dr. Simicskó István, államtitkár és dr. Hoffmann Tamás, újbuda polgármestere. Az eseményen készült képeket alább tekintheti meg.

A szépíró verseny meghirdetésével ezt a célt kettős síkon valósították meg: egyrészt a gyermekek figyelmét szerették volna felhívni a hagyományos írás fontosságára, és szeretnék motiválni őket, hogy ezáltal is részt vegyenek a közösségi életben. Másrészt a beérkezett pályamunkákat karácsonyi üdvözletként elküldik az Újbudán élő idős embereknek, akiknek magányát remélhetőleg enyhíteni fogja az a tény, hogy egy kisgyermek, egy szép vers lemásolásával, és rajzos illusztrációval személyes ajándékot adott Nekik.

A versenyre bármely újbudai alsó tagozatos kisdiák beadhatta a pályázatát egy karácsonyi vers lemásolásával. Az idei évben 472 darab pályamű érkezett be, ami majdnem a kétszerese a tavalyi páyaműveknek.

A háromtagú zsűri Ariné Kónya Márta alsó tagozatos tanítónő, Jankó István, a kerületi Oktatási Bizottság elnöke és Pósa Zoltán kerületi író és költő sok időt töltött a művek bírálatával, mert annyira színvonalas pályamunkák érkeztek be, hogy nehéz volt választani közülük.
Minden kisdiák sok energiát fordított versének lemásolására, ezért dícséret illeti őket, amelyet oklevéllel és apró ajándékkal honoráltak a szervezők. Nagylelkű szponzoroknak köszönhetően több százezer forint értékben adott át ajándékokat Dr. Hoffmann Tamás polgármester és Dr. Simicskó István államtitkár. Mindhárom évfolyamon díjazásra került az első három helyezetten kívül kilenc különdíjas.

Reméljük, hogy a hagyomány folytatódik és jövőre is sok nyertese lesz Gazdagrétnek.

A versenyen készült képeket IDE KATTINTVA tekintheti meg.