Közösen sütöttek mézeskalácsot a Fidesz női politikusai az Auguszt Pavilon konyhájában; az elkészült finomságokkal a Gazdagréti Nyugdíjas Ház lakóit lepték meg.

Fahéj és szegfűszeg illata terjengett az Auguszt Pavilon konyhájában, ahol szombaton közös karácsonyi sütésen vett részt Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos, Pelczné Gáll Ildikó, európai parlamenti képviselő, a Fidesz alelnöke, Balatoni Monika, társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Király Nóra önkormányzati képviselő, valamint Auguszt Olga, cukrász.

Király Nóra, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóságának koordinátora arról tájékoztatott, a kormánypárt női politikusai a Gazdagréti Nyugdíjas Ház lakóinak készítették a finom süteményeket.
Pelczné Gáll Ildikó arról beszélt, advent idején nemcsak a várakozás, hanem a készülődés időszaka is van, „ilyenkor számba vesszük, hogy mit is tettünk eddig, és hol tudunk még segíteni”. Hangsúlyozta, európai parlamenti képviselőként ez az időszak számára a jótékonykodásról is szól. Most is nagy örömmel készítjük a süteményeket, és azt gondolom, örömmel is várják az elkészült finomságokat az idősek otthonában – jegyezte meg ennek kapcsán.
A politikus arról is beszámolt, az otthoni karácsonyi sütés-főzéshez sok segítséget kap a család többi tagjától. A lányok segítenek a konyhában, és ripsz-ropsz minden elkészül, hogy aztán együtt fogyaszthassuk el a karácsonyi vacsorát – fogalmazott.
Szalai Piroska az adventi készülődés kapcsán felidézte, amíg fia kisebb volt, gyakran készítettek mézeskalácsot az ünnepek közeledtével, és szívesen díszítették közösen cukormázzal az elkészült finomságokat.

A miniszteri biztos felhívta a figyelmet arra, hogy bizonyára vannak olyan lakók az idősek otthonában, akik nem tudják az ünnepet karácsonyi körben eltölteni, és fontos, hogy nekik is bensőséges, szeretetteljes karácsonyuk legyen. Éppen ezért örültem ennek a lehetőségnek, és szívesen részt veszek a mai közös sütésen is – tette hozzá.

A miniszteri biztos asszony portálunknak elmondta, a karácsonyt nemcsak szűk körben ünneplik, hanem karácsony második, harmadik napján a rokonságot is meglátogatják. Ahogyan sok magyar családban, nálunk is több István van, így ez az időszak jó alkalom arra, hogy a névnaposokat is köszöntsük – zárta szavait.

A Gazdagréti Nyugdíjas Ház lakói örömmel fogadták a kormánypárt női politikusait, valamint az általuk készített süteményeket. Az otthonban Balatoni Monika Weöres Sándor versével köszöntötte az időseket, majd a hölgyek körbekínálták a mézeskalácsot. A jóízű falatozás közben jutott idő közös beszélgetésre és a régi karácsonyi emlékek  felidézésére is.

Forrás:fidesz.hu