Idén az Önkormányzat a gazdagréti lakosokkal konzultálva végre szeretné megoldani azokat a sok évtizedes gondokat, amelyeket a lakótelepi parkolási helyzet okoz. A lakótelep utcái túlzsúfoltak, mindenki ott keres parkolóhelyet, ahol tud – sokszor más lakók kárára, akik így nem tudnak közlekedni a járdán, vagy nem tudnak kiállni az autójukkal. Megoldásképpen az önkormányzat elkészíttetett egy tervet a lakótelep parkolóinak felfestésére. A terv véleményezésében mindenkinek a véleményére számít Király Nóra önkormányzati képviselő.

A lakótelep építésekor, a 80-as évek végén még sokkal kevesebb autója volt az embereknek, és az akkori tervezők nem számoltak azzal, hogy néhány év alatt ez a szám sokszorosára emelkedik. Mára a gazdagréti utcákban az elviselhetetlenségig duzzadt a parkoló autók száma, amelyek közül sokan a járdán vagy zöldterületen keresnek parkolóhelyet. A legtöbben úgy gondolkoznak: joguk van a házuk előtt parkolni – de joguk van mindenáron? Úgy hogy az utcán egy babakocsit sem lehet eltolni, vagy úgy hogy sokszor egy járókelő nem fér el a kocsik között? Ehhez is joguk van?
Vitatható ugyanakkor az a tendencia, hogy míg a házak közötti utcák zsúfolásig megtelnek estére, addig a Rétköz utca szervizútján található parkolóhelyek közül rengeteg üresen áll.

Eddig senki sem mert ehhez a halaszthatatlanná vált kérdéshez hozzányúlni és nem vállalkozott arra, hogy a meglévő kaotikus helyzetet felülvizsgálja és előálljon egy megoldási javaslattal.

Király Nóra, Gazdagrét egyik önkormányzati képviselője a kialakult helyzetről annyit mondott, hogy szinte nincs nap, hogy valaki nem panaszkodik neki arról, hogy az autósok elállják a járdát, és az idősek, babakocsit tolók, vagy épp a mozgáskorlátozottak alig tudják megközelíteni a lakásukat.

Mindezek megoldása érdekében az önkormányzat egy profi forgalomtechnikai tervezőt bízott meg, hogy a lehető leghatékonyabban tervezze meg a parkolóhelyek kialakítását úgy, hogy az adott területen a lehető legtöbb szabályos parkolóhelyet alakíthassák ki.
A képviselő hangsúlyozta, hogy ez egyelőre csak egy terv, amelyet senki nem fog a lakótelepen élők akarata ellenére megvalósítani, ezért mindenkit arra bíztat, hogy keresse meg a véleményével, kritikájával.

Király Nóra azt is elmondta, valamennyivel tényleg kevesebb parkolóhely lesz a házak között, de ha a mostani kapacitásból leszámoljuk a szabálytalanul parkolókat, akkor elenyésző a különbség. Ráadásul a lenti részeken számos többlethelyet is kialakítanak. Nekünk lesz jobb az új rendszerrel, a lakótelep végre kulturáltabb lesz, nem ennyire túlzsúfolt.

A parkolóház szerencsére továbbra sincs terítéken, a képviselőnő eddig is mindent megtett azért, hogy ne épüljön meg az ötemeletes betonmonstrum, és a jövőben is mindent megtesz ezért.

A parkolási rendszerrel kapcsolatos kérdéseiket, felvetéseiket, vagy ötleteiket várja Király Nóra továbbra is a kiraly@fidesz.hu e-mail címen