A fővárosi vezetés lakossági fórumot tartott Újbuda Polgármesteri Hivatalában az Irhás-árok rendezéséről. A területen évek óta tarthatatlan állapotok uralkodnak, nem működik a vízelvezetés, nincs biztonságos járda, és az út is tele van kátyúval. A főváros mederrendezési projektje jelenleg nem halad a csatornaépítés leállása miatt, a lakók pedig egyre türelmetlenebbek.

Az Irhás Árok rendbetételéért a lakók már 2010. decemberében is felemelték szavukat az önkormányzat közmeghallgatásán. Az ott élő szülők elmondták, az utca közlekedési problémája 30 éve megoldatlan, az elmúlt évek betelepüléseinek köszönhetően pedig életveszélyessé is vált. Az árkokkal szegélyezett, meglehetősen keskeny úton a száguldozó autók már több esetben ütöttek el gyalogosokat, vagy sodortak el gyerekeket. Király Nóra, a körzet képviselője elmondta, a területen nincs megoldva a vízelvezetés, nincs járda, az úton hatalmas kátyúk éktelenkednek. A farkasréti civilek korábban maguk vették kezükbe az ügyet, és egy uniós pályázat segítségével zártszelvényekkel fedték le az út menti árkokat.

Azóta megkezdődött a Dél-Budapesti Régió vízrendezési projektje, amely a Hosszúréti-patak, a Gyáli-patak és az Irhás árok mederrendezését is magában foglalja. Király Nóra hozzátette, az elmúlt években rengeteg egyeztetés folyt a fővárossal és a két érintett kerület vezetőivel (XI., XXII.). Újbuda idei költségvetésébe 45 milliós összeget szavaztak meg, ami tovább növeli a valószínűségét, hogy nyárra megépülhessen a járda. Ezt akadályozza, hogy a fővárosi csatornaépítés pénzhiány miatt leállt, így a projekt hónapokig nem halad előre. A járdaépítést a kerület viszont csak akkor tudja megkezdeni, ha befejeződött a mederrendezés és csatornaépítés. A farkasréti civilek elsősorban arra voltak kíváncsiak, mikor lesz végre használható és biztonságos az útszakasz. A Főpolgármesteri Hivatal városüzemeltetési osztályának képviselője azt mondta, 2012. április 12-én adják át az útszakaszt.