Idén szeptember első szombatján került megrendezésre a gazdagréti Halászléfőző verseny. A szemerkélő eső meg sem kottyant a közel száz vállalkozó kedvű, vidám csapatnak, akik hajnaltól halat pucoltak, tűzifát aprítottak, készültek a nagy megmérettetésre.

Ez a verseny Újbuda egyik legrégibb hagyománya, több mint két évtizede, az ősz első havában, rotyognak a halászlevek Gazdagréten.

Az idei versenyszabályzat szerint politikus nem indulhatott a versenyen, de azért nem maradt senki éhes, aki ellátogatott a fideszes sátorba: egy különleges rákos halászlével készültünk, amivel megvendégeltük barátainkat, aktivistáinkat.

Nyolc éve, mint minden kerületi rendezvény, a Halászléfőző verseny is Molnár Gyula PR eseményeként van nyilvántartva. Ennek ellenére mi, a 17-es vk fideszes tagjai minden évben eljárunk ide és igyekszünk valamilyen akcióval felhívni magunkra a figyelmet. Idén sem volt ez másképp. Nagy örömünkre idén ellátogatott hozzánk polgármesterjelöltünk, Hoffmann Tamás és a 16-os vk képviselőjelöltjei. Tamásra pár perc alatt érdeklődők tömkelege csapott le, de sokan csak 1-1 buzdító szót és mosolyt küldtek felé.

Ő és Kupper András, a körzet országgyűlési képviselője 200 adag halászlevet osztott ki a rászorulóknak, főleg a gazdagréti nyugdíjas ház lakóinak. Nem is gondolnák milyen nagy örömöt okoztak ezzel több száz embernek.

Reméljük, hogy jövőre, és a következő sok-sok évben Hoffmann Tamás már, mint polgármester vesz majd részt a Gazdagrét és környéke legnagyobb és legvidámabb rendezvényén.