Hagyományteremtő céllal először idén rendezte meg a Gazdagréti Összefogás Egyesület a Tavaszindító Futóversenyét. A Csíkihegyek utcai iskola környékén, öt távon mérték össze ügyességüket a gazdagréti futók. A közel 300 induló között több korosztály képviseltette magát, az óvodástól egészen a nyugdíjasig.

Március 23-án, szombaton reggel a rendkívüli hideg tavaszi idő ellenére elszánt futók lepték el a Csíkihegyek utcai iskola környékét. A nagy nyüzsgés oka az volt, hogy ezen a napon rendezték meg a Gazdagréti Tavaszindító Futóversenyt, amelyen közel 300 futó mérte össze ügyességét és mérkőzött meg öt különböző távon, több korosztályban. Az eseményt a Gazdagréti Összefogás Egyesület szervezte a Gyaloggalopp Sportirodával közösen.

A futamok kavalkádja az ovis, 500 m-es futással kezdődött, de persze csak az után, hogy Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok megtartotta a teljes mezőny számára a közös bemelegítést az iskola udvarán. A legkisebbek egy kört teljesítettek az iskola körül, majd pedig a kisebb iskolások következtek, akiknek viszont már 2 kör volt a penzum. A gyerekek felfokozott hangulatban, a szülők biztatásának közepette szoros mezőnyben értek célba.

Utánuk a 2,5 és az 5 km-es táv rajtja következett. Az itt indulóknak is egy, illetve 2 kört kellett teljesíteniük, azzal a különbséggel, hogy nekik nem az iskola, hanem a lakótelep körül. Itt már némi szintkülönbséggel is meg kellett küzdeniük a futóknak, de a cél előtti hajrázásra egy pár száz méteres lejtő állt rendelkezésre:-). A 2,5 km-es távon a hölgyek között ez Balog Evelinnek sikerült a legjobban, a második helyen Peszleg Dominika végzett, a harmadik helyen pedig Véber Cintia futott be.

A fiúknál a leggyorsabb ezúttal Richter Bence volt, őt Wunderlich Ábris követte, a dobogó legalsó fokára pedig Kiss Erik állhatott fel.
Az 5 km-es távon nagyon komoly mezőny alakult ki, mind a hölgyek, mind az urak esetében. Olyannyira, hogy Pernesz Zsófia es Kenesei Zsanett között holtverseny alakult ki, tőlük kicsit leszakadva pedig Horváth Karolina Helga érkezett harmadikként célba. A férfiaknál a leggyorsabb most Dani Áron volt, őt Boross Gábor követte, a harmadik helyezett pedig Gyurcsó Gergely lett. A távot Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Hadfi Dániel Európa-bajnok cselgáncsozó, Karakas Hedvig olimpiai 5. helyezett cselgáncsozó és Tokay Máté wakeboard világbajnok is teljesítette!

A távok között utolsóként, de nem utolsósorban a 10 km következett, hiszen gyors futókból itt sem volt hiány. Nekik mar igazi terep élményben is részük lehetett, mivel az Irhás árkon keresztül Csillebércet hódítottak meg, majd egy kis kör megtételével visszacsatlakoztak az Irhás árokba. Nem volt könnyű dolguk, mivel több, mint a táv feléig emelkedett az út, lefelé pedig a meredek úttal és a kövekkel kellett megküzdeniük. De valószínűleg senki nem bánta meg, hogy elindult, sőt….:-) A hölgyeknél a leggyorsabb ezúttal Szunyog Erika volt, őt Seres-Kormány Anita követte, a harmadik helyezett pedig a hazai pályán versenyző Galanics Mariann lett. Az uraknál a rajtnál bombaként kirobbanó, és a versenyt utcahosszal nyerő Radics Csaba elsőségéhez nem fért kétség. A biztos második helyen Komócsin Balázs futott be, őt pedig nem sokkal követte Dr. Sebestyén Zoltán.

A versenyre ellátogatott Nemcsák Károly színigazgató, alias Vágási Feri, a Szomszédok című sorozatból, es nyomon követte a futamok alakulását. A futókat a célban a jól megérdemelt frissítő, meleg tea és helyben készített paprikás krumpli várta. Az eseményen a jó hangulatot rengeteg program, illetve jó zenék és „speaker” is biztosította. Mindezek után nem volt más hátra, minthogy illusztris vendégek segítségével elkezdődjön az eredményhirdetés és a tombola, ahol a díjakat Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Dr. Hoffmann Tamás Újbuda polgármestere adta át.

A támogatók jóvoltából a tombolán  valóságos ajándék cunami fogadta a versenyzőket. A korosztályos helyezettek éremmel, az abszolút dobogósok pedig ajándékcsomaggal gazdagodtak, a 10 km két első helyezettjének pedig még 1-1 ingyenes indulási lehetőség is jutott a Börzsöny Trail futóversenyre a terepfutas.hu felajánlásával. Ha a tavaszindítás nem is sikerült a helyszínen, de a rengeteg induló segítségével határozott jelet adtunk erre:-) Minden indulónak gratulálunk és köszönjük a részvételt, reméljük jól ereztetek magatokat, és hamarosan újra találkozunk. Bízunk benne, hogy sikerül hagyományt teremteni az eseménnyel.