Kedves Barátom!

Örömteli hírekről számolhatunk be neked!
A tegnapi nap folyamán az Országgyűlés megszavazott egy új családtámogatási formát, a GYED-extrát, amely több mint 80.000 család és nő életét könnyítheti meg anyagilag az elkövetkező években.
A Kormány a nők és a családok megbecsülését fejezte ki, amikor lehetővé tette a GYES és a GYED melletti munkavállalás lehetőségét. Az édesanyák, ha úgy döntenek, gyermekük egy éves kora után vissza tudnak menni dolgozni úgy, hogy ezzel egyidejűleg továbbra is megkapják az ellátás teljes összegét. Ráadásul 2014-től a szülők több gyermek után is jogosultak lesznek a GYES, illetve GYED összegére.

A Kormány a diplomás GYED bevezetésével azokat is segíti, akik fiatalon, a tanulás mellett szeretnének gyermeket vállalni. Ezt az új támogatásfajtát azok igényelhetik, akik a gyermekszülést megelőző két évben legalább két félévnyi aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeztek, illetve akik a hallgatói jogviszonyuk megszűnését vagy szüneteltetését követő egy évben hozzák világra gyermeküket.

A mi politikánkban a gyermek és a család áll első helyen!

Kormányunk családbarát szemlélete garantálja a magyar nők számára a választás szabadságát, hiszen nem kell többé dönteni a gyermekvállalás és a karrier között.

Barátsággal:

                       Pelczné dr. Gáll Ildikó                                  Király Nóra
európai parlamenti képviselő,                   önkormányzati képviselő
a Fidesz alelnöke