Két héttel ezelőtt nagy vihart kavart a Gazdasági Bizottság ülésén, az a helyben osztott előterjesztés, ami módosította volna a Nagyszeben téri parkolóház beruházójával kötött szerződést. Jómagam nem vagyok a Gazdasági Bizottság tagja, ezért csak telefonon keresztül értesültem a történésekről. Ezúton köszönöm képviselőtársaimnak, hogy végül kérésemnek megfelelően elnapolták az anyag tárgyalását és így lehetőségem nyílt megismerni annak tartalmát.

A terület egyéni képviselőjeként több mint egy éve küzdök azért, hogy vizsgáljuk felül a Molnár Gyula és a szocialisták által jóváhagyott és megkötött szerződéseket és valahogyan próbáljuk megakadályozni  a tervezett beton borzadvány megépítését. Sajnos a szocialisták nem most kezdték a szakmát, ezért több ügyvéddel, szakértővel megvizsgáltatva sem találtunk olyan fogást, amivel törvényes úton leállítható lenne az építkezés. Jelen állás szerint akár holnap kivonulhatnának a markológépek és elkezdhetnék az ötszintes betontömb megépítését, hiszen érvényes építési engedély van a kezükben.

Ehhez képest Polgármester úr tárgyalásainak köszönhetően úgy tűnik sikerül némi kedvezményt kicsikarni. A beruházó áttervezteti az épületet, hogy esztétikusabb legyen, továbbá egy szintet elhagy belőle, a tetejére pedig zöld tetőt tesz, ami látványra szebb, mint egy betonrengeteg. Cserébe annyit kér, hogy hadd kerüljön a tulajdonába a terület, ezért 20,5 millió forintot fizet az Önkormányzatnak. Ellenkező esetben továbbra is havi 90 ezer (!) forint bérleti díjat fizeti a területért. Ez véleményem szerint önmagában megérne akár egy büntetőfeljelentést, hiszen manapság egy lakást nem lehet ennyi pénzért bérelni.

Amihez viszont ragaszkodom: a befolyt 20,5 millió forintot Gazdagréten költsük el a következő évben a lakók igényeinek megfelelően, továbbá tartsunk rendszeresen lakossági fórumot, ahol tájékoztatást kapnak a lakók mind a beruházótól, mind az Önkormányzattól.
A Civil kezdeményezéseket pedig továbbra is biztatom, hogy hallassák a hangjukat, hiszen meggyőződésem, hogy nélkülük, már állna az ötszintes parkolóház!

Király Nóra
Gazdagrét önkormányzati képviselője