Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy 2010 őszétől négy éven keresztül eddigi körzetem (Sasad) mellett a lakótelep egy részének (Rétköz utca, Regős utca és köz, Nagyszeben tér) képviseletét is elláthatom az önkormányzatban. Hatalmas feladat ez, hiszen a mostani 16-os választókörzet három teljesen eltérő részt foglal magában – Sasad kertes házakkal tarkított övezetét, a lakótelep alsó három utcáját, valamint a Rupphegyet – amelyeknek egymástól teljesen eltérő problémái akadnak.

Önkormányzati munkám során egyformán szeretném képviselni mindhárom településrész lakóinak érdekeit.

A gazdagrétieket leginkább érdeklő ügy a Nagyszeben téri parkolóház építése. Az Újbuda újságban olvashattak erről egy cikket, miszerint teljesen elfogadhatatlannak tartom egy ötemeletes betonház megépítését a lakótelep délkeleti bejáratánál. Elveszi a szellőzést, elveszi a kilátást és további forgalomnövekedést generál a lakótelepre. Sajnos az építkezés igen előrehaladott állapotban van, az előző polgármesteri vezetésnek eltökélt szándéka volt ennek a monstrumnak a megépítése. Hoffmann Tamással, Újbuda új polgármesterével folyamatosan egyeztetek és keressük a megoldást az építkezés leállítására.

Szívügyem a Törökugrató utcai óvoda sorsa. 250 kisgyerek jár ide 7 csoportba. Az óvoda 8 éve egy fillér támogatást nem kapott, minden évben ott lebeg a feje fölött, hogy szeptemberben nem nyitja meg kapuit. Kupper András alpolgármester úrral összesen 500 000 Ft értékben vásároltunk új kerti játékszereket az óvodának és sikerült elérni, hogy a linoleumot ez egész óvodában kicseréljék. Jankó Istvánnal, az Oktatási Bizottság elnökével leültünk beszélgetni az óvó nénikkel, hogy elmondják nekünk elképzeléseiket. Remélem, hogy összefogással tudunk majd tenni az óvoda megmentéséért!

Napi kapcsolatba kerültem az Irhás Járda Project Civil kezdeményezés vezetőivel. Az Irhás árok balesetveszélyességéről senkit sem kell meggyőznöm. Remélem egy év múlva már a gazdagrétiek is nyugodt szívvel kirándulhatnak fel a félórányi sétára található csodálatos erdőbe.

A Pörsingermajor-Rupphegyi Hilton szálló építésével kapcsolatban is született egy eredmény. Rábírtuk a beruházót, hogy készítsen még néhány alternatív tervet, amelyben jobban figyelembe veszi a környéken élők érdekeit, hiszen egyetlen ember sem szeretne egy ötemeletes szállót a szomszédságában, amely elveszi a kilátását és óriási forgalmat generál. A projectre alakult egy Egyesület, felvették velem a kapcsolatot és én szíves örömest segítek nekik, hogy a lakók kívánságai minél inkább teljesüljenek.

Még 2004-ben alapítottam egy egyesületet Gazdagréti Összefogás Egyesület néven. Somkutiné Bernek Éva segítségével szeretnék újra életet lehelni ebbe az egyesületbe és mindenféle jó programot, rendezvényt szervezni az itt élőknek. Első próbálkozásunk legyen meglepetés, hamarosan olvashatnak róla a helyi újságban J

Köszönöm a rengeteg ötletet, tanácsot és jókívánságokat, amelyekkel az októberi választás óta megkerestek. Igyekszem mindegyikre válaszolni és a problémákat orvosolni. Sajnos ez a hivatali ügymenet miatt nem mindig megy egyik napról a másikra.

Javaslataikat, ötleteiket vagy problémáikat továbbra is várom a kiraly@fidesz.hu e-mail címen vagy bedobhatják személyesen a gazdagréti Fidesz iroda postaládájába is (Regős utca 13.). Munkámról és a folyamatban lévő ügyekről bővebben a www.kiralynora.hu oldalon olvashatnak.