Király Nóra önkormányzati képviselő kezdeményezésére önkéntesek takarították ki a Torbágy utcában található Dzsungeles Játszóteret az Újbuda Prizma munkatársainak segítségével.

A Dzsungeles Játszótér a Gazdagréti lakótelep legnagyobb és legforgalmasabb játszótere, amely rendkívül elhasznált állapotban van. A játékok az eltelt idő és a folyamatos, intenzív használat miatt kritikus, helyenként balesetveszélyes állapotba kerültek. A játszótér rendbetételére Király Nóra önkormányzati képviselő hirdetett meg önkéntes akciót, amelynek keretében bárki segíthetett a terület kitakarításában.

– “Amikor meghirdettem ezt az önkéntes akciót, akkor még úgy nézett ki, hogy az idei költségvetésben sem lesz pénz ennek a játszótérnek a rendbetételére, így tehát kitaláltuk, hogy lefestjük a fából és fémből készült játékokat és megjavítjuk a kerítést is önkéntesek segítségével. Később kiderült, hogy az Önkormányzat mégis elkülönített pénzt a felújításra, ami idén nyáron meg is kezdődik. Ettől függetlenül mégis tenni szerettünk volna a környezetünkért, így legalább addig is a terület takarítását oldjuk meg.” – mondta Király Nóra.

– “Az önkéntesek egyre erősödő szerepet játszanak a közterületek rendbetételénél, olyan feladatokat tudnak megoldani, amelyekre az önkormányzatnak nincs energiája vagy anyagi forrása. Nagyon szépen köszönöm a segítséget az összesereglett embereknek. Jó érzés, hogy vannak olyan emberek, akik sajátjuknak érzik a közös használatú tereket is, és mindenki érdekében képesek is tevékenyen segíteni ezek rendben tartását. Remélem egyre több ember csatlakozik majd az ehhez hasonló akciókhoz a jövőben.” – köszönte meg a részvételt Király Nóra.