Újbuda Önkormányzata kedvezményes krumpli és hagyma vásárt szervezett, több helyszínen is így csökkentve az ünnep előtti kiadásokat. 2013. december 14-én a Tétényi úti városközpontnál, a Feneketlen-tó mellett az Edömér utcában, Őrmezőn a Weiner Leó zeneiskola közelében, és a Gazdagréti terelői piacon vásárolhattak az érdeklődők, személyenként egy 750 ft-os egységcsomagot, mely 10 kg burgonyából és 5 kg hagymából állt.

A vásárlás feltétele a lakcímkártya felmutatása volt.

Hoffmann Tamás, kerületünk polgármestere, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Újbuda országgyűlési képviselője és Király Nóra önkormányzati képviselő is segített az árusításban.

Király Nóra számára elégedettséget jelentett, hogy több száz gazdagréti lakos jutott jelentős anyagi segítséghez.  A rászorultságot mi sem bizonyította jobban, mint az, hogy a 0 fokos hideg ellenére is órákig kígyóztak a sorok a Szent Angyalok templom kertjében, 9 től 14 óráig, amikor elfogyott az 50 tonna krumpli és hagyma

 

Ezzel egy időben a Gazdagréti Összefogás Egyesület munkatársai – a piac egyik árusa által felajánlott – gyönyörű adventi koszorúval és kedves karácsonyi zenével varázsoltak ünnepi hangulatot a békésen beszélgető, várakozó emberek lelkébe.

Az egyik vásárlónak annyira tetszettek a cd-ről játszott karácsonyi dalok, hogy az egyik munkatárstól e-mail-en el is kérte azokat, hogy a saját otthonában is hallhassa a karácsonyi ajándékosztáskor.

Aki még több „melegségre” vágyott, az egyik árusnál kapható forralt borral is emelhette az „ünnepi hangulatát”.