Az önkormányzat komplex közterület-, és játszótér megújítási programjának részeként felújították a gazdagréti Olasztelek lépcsőt, amely romos állapota és a téli időjárás miatt komoly veszélyt jelentett a gyalogosokra. Ezzel egy időben adták át Bikszádi utca felújított részét, amit szintén azért tettek rendbe, hogy orvosolják a Grosics Gyula sportiskola előtti balesetveszélyes közlekedési állapotot. Újbuda a következő évben is folytatja felújítási programját.

Az Olasztelek és a Rétköz utca sarkán Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István államtitkár és Király Nóra helyi képviselő vágták át a lépcső előtti szalagot.

A hosszú és meredek lépcső régóta rossz állapotban volt, sok helyen darabok törtek ki belőle, mostantól azonban újra biztonságosan közlekedhetnek rajta a környéken lakók. A polgármester elmondta, lakossági bejelentésre reagálva végezték el a feladatot, amit éppen a hideg és csúszós időjárás beköszöntére sikerült befejezniük. Még aznap adták át a Bikszádi utca egy részét is.

Az út Grosics Gyula Sport Általános Iskola előtti részén régóta balesetveszélyes volt a közlekedés, hiszen az intézmény előtt reggelenként hatalmas a forgalom, az autóval érkező szülők nem férnek el a másiktól, a kisdiákok pedig egymás után szaladnak át az úttesten.

A főbejárat előtti útszakaszt ezért kiszélesítették és megemelték, hogy az autókat lassításra kényszerítsék. Közben az iskola elkezdte kibővíteni és felújítani az épület kerékpártárolóját, amit várhatóan tavasszal adnak át. A felújításokkal párhuzamosan az Grosics előtti zöld területen is megjelentek a munkagépek, a tervek szerint közparkká alakítják az eddig elhanyagolt területet. – Az évek során egyre több hajléktalan telepedett meg a bokrok, fák között, akik veszélyforrást jelentettek gyermekeink számára – indokolta meg az átépítés szükségességét az igazgató, Kiss Mihály, aki azt szeretné, ha az elkészült park szerves részét képezné az iskolának. Ezt azzal hálálná meg az intézmény, hogy a felső tagozatos tanulók önkéntes munkája révén tartaná fenn a rendet és a tisztaságot a területen.

Forrás:T.D. – ÚjbudaTV (2013. 12. 10.)