A virágosabb Gazdagrétért Király Nóra önkormányzati képviselő jólelkű szponzorok segítségével szebbnél szebb palántákat osztott szét a társasházak képviselői között.
– Az elmúlt években az önkormányzatunk egynyári virágokkal, termőfölddel és fűmaggal kedveskedett az itt élőknek, azért, hogy színesebbé tegyük közvetlen lakókörnyezetünket.

Az eseményen készült videó ITT tekinthető meg.

Sajnos az idei évben a szűkös büdzsé miatt erre nem volt lehetőség, ezért úgy gondoltam, hogy ezekkel az egynyári palántákkal is egy kis színt tudunk varázsolni a Gazdagréten élők mindennapjaiba. Ezt a programot egy hónappal ezelőtt hirdettem meg a közös képviselők között, akik jelezhették felém, hogy mennyi és milyen fajta virágot szeretnének. Április 23-án sor került az első átadásokra. A növények közterületre lesznek kiültetve, hogy minél több lakos gyönyörködhessen bennük, és egyfajta közösségépítő jelleggel ezeket a palántákat a lakók együtt ültethetik el a házaik előtt lévő kertekbe. – nyilatkozta az Újbuda TV stábjának Király Nóra.

A begóniák, petúniák, paprikavirágok és büdöskék mellet 200 liter virágföldet is kiosztottak a szervezők, a Gazdagréti Összefogás Egyesület segítségével.