Jól teljesítő, nehéz anyagi körülmények között élő általános iskolai tanulónak adott át ajándékcsomagot Rónaszékiné Keresztes Mónika, Király Nóra és Szalai Piroska.

Erzsébetváros alpolgármestere, Király Nórával, a Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatóságának koordinátorával, valamint Szalai Piroskával, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) miniszteri biztosával együtt látogatott el egy VII. kerületi általános iskolába, hogy a párt társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatóságának jóvoltából ajándékcsomagot adjon a 15 legjobb, nehéz anyagi körülmények között élő tanulónak.

A miniszteri biztos fontosnak nevezte, hogy odafigyeljenek azokra az iskolákra, „ahol a gyerekeket megtanítják tanulni, megtanítják dolgozni, mert ezáltal ők sokkal inkább foglalkoztathatóvá válnak a jövőben”.

A kormánypárti politikus az előző gondolathoz kapcsolódóan rámutatott, különösen komoly teljesítménynek tekinthető mindez annak tudatában, hogy fiatal gyerekekről van szó, akik a legkülönbözőbb problémákkal küzdő családi háttérrel rendelkeznek. Lényeges, hogy meg tudjuk számukra mutatni, hogy milyen értékes, amit tesznek és hogy felhívjuk a figyelmüket, ugyanilyen felelősségteljes munkát kell majd később is végezniük – hangsúlyozta Szalai Piroska. Felhívta a figyelmet, „a magyar munkaerőpiac nagyon nehezen tolerálja azokat, akik az iskolát idő előtt elhagyják, akiknek nincs megfelelő szakképzettségük”.

Fontos elismerni, ha a diákok nehéz anyagi körülményeik ellenére tanulmányaikban komoly eredményeket érnek el. Ők ezzel egy olyan jelentős lépést tesznek meg, amivel valószínűsíthető, hogy hátrányos helyzetükből később ki fognak tudni törni, ha munkába állásukig folyamatosan hajlandóak jól teljesíteni, vállalva a kihívásokat – nyilatkozta a fidesz.hu-nak Szalai Piroska.

Ne máshoz mérjétek magatokat, hanem arra figyeljetek, hogy saját teljesítményetekhez képest legyetek mindig egy kicsit jobbak – szólt a tanulókhoz Rónaszékiné Keresztes Mónika, aki az elkövetkezendő évekre is jó tanulást, a családi életben pedig összetartást és szeretet kívánt a jelenlévőknek.

Szeretnénk titeket megajándékozni, mivel jó tanulókként komoly eredményeket értétek el az elmúlt félévben és ezt a bizonyítványotok is mutatja. Ezt az ajándékot azért kapjátok, hogy a jövőben is figyeljetek oda feladataitokra, melyeket pontosan és felelősségteljesen végezzetek el – mondta a gyerekekhez intézett köszöntő beszédében Szalai Piroska.

Rónaszékiné Keresztes Mónika portálunknak arról beszélt, ezzel a gesztussal is „lendületet szeretnének adni” a tanulóknak, ösztönözve őket a további fejlődésre. Aláhúzta, kiemelten tehetséges gyerekekről van szó, akik nemzetközi versenyeket nyertek a saját korosztályukban, mind az oktatás, mind a sport területén.

Megemlítettük nekik, hogy amit most megtanulnak, azt az életben senki, soha el nem veheti tőlük. Ha ezt a lelkesedést tartja bennünk az iskola, a városvezetés és a kormány is, megfelelő mentalitásra nevelve őket, akkor biztos, hogy értékes felnőtté fognak válni – fogalmazott a fideszes képviselő.

A kormánypárti politikusok az általános iskola vezetőségének jelenlétében édességet, családi állatkerti belépőt és családi operabelépőt tartalmazó ajándékcsomagokat adtak át a gyerekeknek.

Forrás:fidesz.hu