2013 májusában megkezdődnek az Irhás árok rekonstrukciójának következő lépései: járdaépítés a hiányzó szakaszokon. Április 12-én egy helyszínbejárás során az építkezés nyitott kérdésit tisztázták a két szomszédos kerület szakemberei és a környék önkormányzati képviselői a helyi civilek bevonásával. Az Újbudai Önkormányzatot a szakmai vezetés mellett Király Nóra képviselte.

Mint ismeretes 2011-ben az Újbudai és a Hegyvidéki Önkormányzat Európai Uniós források felhasználásával megkezdte a balesetveszélyes Irhás árok felújítását. Első lépésként a csapadékvíz-elvezetés valósult meg, majd később a járda egyes szakaszai valósultak meg.
Már akkoriban is tudni lehetett, hogy a folyamat itt nem áll meg, a felújítás a megfelelő pénzösszeg rendelkezésre állása esetén folytatódik.
2013 tavaszán tehát következő lépésként a járda új szakaszai készülnek el, valamint a megbolygatott terület helyreállítása folytatódik.
Az április 12-i egyeztetésen szó esett a járda végleges szélességéről, és pontos helyéről, valamint fák telepítéséről és a meredek részük védelméről. Az Önkormányzatok illetésesei a civilek véleményeit pozitívan fogadták, a keresztülvihető javaslatokat megvalósítják. Az esemény jól példázza az Önkormányzat nyitottságát a polgárok kezdeményezéseire.