Király Nóra, a Fidesz Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Igazgatóságának nőkért, és idősekért felelős koordinátora, Újbuda egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármestere is részt vett azon a konferencián, melyet a PromoBox Kft. szervezett csütörtökön Budapesten.

Tekintettel arra, hogy a kormányzat a következő években mindent meg kíván tenni azért,  hogy a tervezett gyermekek megszülessenek, és így megálljon a népesség három évtizede tartó csökkenése, Novák Katalin az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta, hogy támogatnak minden olyan civil vagy vállalati kezdeményezést, amellyel hasonló célokért tevékenykednek. Közölte, céljuk az, hogy a gyermekvállalás ne bonyolult procedúra, rossz élmény, egészségi kockázat, vagy nehezen vállalható anyagi megterhelés legyen a családok számára, hanem a társadalom által elismert érték.

Utalt az évtizedek óta kedvezőtlen demográfiai helyzetre, arra, hogy 1981 óta folyamatosan csökken Magyarország népessége. Arról beszélt, hogy az eddigi és a várható kormányzati  intézkedésekkel a népességfogyást akarják megállítani.

Mobilon követhető a magzat fejlődése
Fontos, hogy a családoknak kínált lehetőségeket minél többen megismerjék, ezért is támogatják a PromoBox Kft. kezdeményezéseit, programjait. A cég tavaly egy mobilalkalmazást készített, mellyel a várandós kismamák nyomon követhetik a magzati élet fejlődését.

Az alkalmazást elindító Kft ügyvezetője, Fejérdy Zsófia korábban az MTI-nek arról beszélt, ez a módszer már a fogantatás után “megfogja az édesanya kezét”, és hasznos információival, interaktív felületeivel a várandósságtól a születésig, majd később egészen a kisgyermek egyéves koráig kíséri, segíti, támogatja a családot. Legfőbb előnye, hogy mindig kéznél van, és tematizált olvasnivalóit elismert szakértők, orvosok és szülésznők, dietetikusok írták.

Király Nóra elmondta, hogy őt is lenyűgözi a legősibb csoda és a fejlett technika ilyen formájú találkozása. Minden, hasonló kezdeményezést vagy ötletet hatáskörén belül szívesen támogat.