A legelszántabb csapatok tagjai hajnalban érkeztek és pakolták elő felszereléseiket. Korábbi évek tapasztalata alapján ők idén is korán kezdték a főzést. Ilyen volt például az Ördög Halak csapat, amely nem először végzett első helyen a halászléfőző verseny történetében.

A színpadon a világbajnok Rock and Magic Sportegyesület táncosai, a Szivárvány Táncszínház tagjai, a Petőfi Musical Stúdió énekesei valamint a Szomszédok zenekar szolgáltatták a műsort. Méltán népszerű programmal készült a Quantum XXL és a Black Time Hip-Hop Tánciskola valamint a FREM Stúdió is. A programok során lufibohóc, gólyalábasok, Kána-falu pénzverdéje és célbadobója, a Karinthy Színház beöltözött apródjai és cselédlányai fokozták a kilátogató gyerekek jókedvét.

Rendhagyó módon idén gyerekcsapat is „nevezett”: a Gazdagréti Összefogás Egyesület 15 kisgyerekkel, titkos recept alapján készített halászlé helyett paprikás krumplit. Főszakácsuk, Király Nóra alpolgármester rutinosan instruálta a piciket, akik így felnőtt segítségével vehettek részt a nagyok mulatságán.