Király Nóra XI. kerületi alpolgármester és Fejérdy Zsófia, a PromoBox Kft. ügyvezetője személyesen ajándékozott meg 40 rászoruló családot, akik az újbudai Családok Átmeneti Otthonában élnek. Az alpolgármester a jövőben egyéb adománnyal is támogatja majd a lakókat.

2015. december 11-én személyesen tett látogatást Király Nóra XI. kerületi alpolgármester és Fejérdy Zsófia, a PromoBox Kft. tulajdonosa, ügyvezetője a Menedékház Alapítvány által működtetett újbudai Családok Átmeneti Otthonában (CSAO), ahol körülbelül nyolcvan fő éli mindennapjait.
Király Nóra köszöntötte a lakókat, majd elmondta, hogy ötgyermekes édesanyaként átérzi és fontosnak tartja a családi összetartozást, az anya és gyermek közötti minél szorosabb kapcsolatot.  Hivatásából eredően mindent megtesz a kisgyermekek és szüleik egészségéért, biztonságáért. Ezen a helyen mindkettőre fokozott figyelmet kell fordítani – tette hozzá.
Fejérdy Zsófia, a PromoBox Kft. tulajdonosa, ügyvezetője rámutatott: egy-egy cégnek a közvetlen környezetében kell kezdenie a segítségnyújtást.  A PromoBox egyik telephelye a XI. kerületben található, így a cég számára kiemelten fontos, hogy a kerületben élőknek is segítsen. Nemcsak karácsonykor, hanem egész évben támogatják a várandós és kisgyermekes anyukákat. Jó szívvel csatlakoznak minden önkormányzati kezdeményezéshez, Király Nóra alpolgármester asszony szerinte élen jár az elesettek felkarolásában.

A mai napon több hónapra elegendő babapelenkával, kozmetikumokkal, ápoló krémekkel, textiltörlőkkel, takarókkal, valamint a női higiéniát segítő eszközökkel lepték meg a lakókat, akik közül egyikőjük elmondta, nagyon örül a sok hasznos ajándéknak, amelyeket jelenlegi körülményei között csak álom lett volna megvásárolni. Boldog azért is, hogy a kerület vezetése nem kirekeszti, hanem felkarolja őket. Elmondta még, hogy sokan nem lennének az otthonban, ha nem a gyermeküket tekintenék a legfontosabbnak.  Király Nóra elmondta, a jövőben egyéb hasznos adománnyal (ruhák, tartós élelmiszer, stb.) is támogatni szeretné a lakókat.

A Menedékház Alapítvány célja a leszakadó rétegek társadalmi és gazdasági integrációs esélyeinek növelése, a már leszakadtak felzárkóztatása, valamint a mélyszegénység és a kirekesztés felszámolása. Az alapítvány a XI. kerületben működtet egy 80 fős hajléktalan szállót, egy 60 fős napi melegedőt, egy 7 szobás krízisszállót és két, összesen 80 fős családos otthont.
Napi szinten 200-220 ellátott fordul meg náluk, a családos otthonban pedig 21 család, köztük 49 gyermek tölti életvitelszerűen mindennapjait. Ezek közül a családok közül a nemrégiben rendezett nyílt nap keretein belül tíz látott vendégül érdeklődőket.
Nagy Zoltán szakmai igazgató elmondta: ahhoz, hogy a látogatók jobban megismerjék a Menedékház Alapítvány Családok Átmeneti Otthonában lakók életét, megértsék az intézményben folyó munkát, nélkülözhetetlen, hogy lássák az ott élők problémáit, küzdelmeit.
Bármilyen megunt holmit (ruhákat és napi használati tárgyakat is) szívesen fogadnak adományként, most épp tartós élelmiszerre van szükségük. A családok és hajléktalanok napi étkeztetése az alapítványra hárul, melyet önerőből, folyamatosan biztosítani nehéz feladat. Örülnek továbbá minden önkéntes munkának, sportfoglalkozásnak, korrepetálásnak is. Bővebb információ: www.menedekhaz.hu

Király Nóra hosszú évek óta a családok közérzetének javítását, a közösségépítést tartja fő feladatának. Egészségügyért és közbiztonságért felelős alpolgármesterré történő kinevezése előtt is – önkormányzati képviselőként munkálkodva – évek óta rendez futóversenyeket, gyermeknapi, anyák napi rendezvényeket, környezettisztítási akciókat, sportos hétvégi és nyári táborokat. Kiemelten fontos számára az újbudaiak egészségmegőrzése, ezért gyakran szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, prevenciós rendezvényekkel teszi elérhetővé a lakosság számára az egészséges életmód igénybevételét. Bővebb információ: www.kiralynora.hu

A PromoBox Kft. (tulajdonos, ügyvezető: Fejérdy Zsófia) 2010 óta ajándékcsomagokkal és információs kiadványokkal segíti a gyermeküket világra hozó Édesanyákat. A cég BabaCsomagját szerte az országban átvehetik az édesanyák, így a XI. kerületben született újszülött babák szülei is. A VárandósCsomag a babavárás időszakában segít hasznos információkkal, az Édes Kisbabám mobil applikáció pedig a fogantatástól, egészen a baba egy éves koráig ad válaszokat a felmerülő kérdésekre. Bővebb információ: www.promobox.hu