Az Összefogás XI. Sportegyesület az idén harmadik alkalommal rendez „Aktív Tábor” heteket. A játékos, kreatív, és valóban aktív foglalkozásokon évről-évre több kisgyermek vesz részt. Az ötletgazda, Király Nóra XI. kerületi alpolgármester volt.

„Három éve kezdeményeztem az első Aktív Tábor szervezését, mert azt tapasztaltam, hogy ennek a korosztálynak kevés lehetősége van a nyári szünidő sportos, aktív eltöltésére.

Meggyőződésem, hogy minél korábban megszeretik a gyerekek a mozgást, az egészséges életmódot, annál valószínűbb, hogy felnőttkorukban is rendszeresen űznek majd valamilyen sportot. Ötgyermekes édesanyaként az a tapasztalatom, hogy a sport megszerettetését játékos feladatokkal és érdekes, különleges mozgásformák megismertetésével lehet a legkönnyebben elérni.” – mondta el Király Nóra.

Az idei táborban sem volt hiány a játékból és a különleges sportokból, ugyanis a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban zajló hetek alatt a napi programok között szerepelt az úszás-, foci-, táncoktatás, a küzdősportok bemutatása, valamint az egészséges életmóddal kapcsolatos elméleti játékok. A kreatív foglalkozások során gipszből, gyurmából, olyan alkotásokat készítettek a kis résztvevők, amelyek a megfelelő táplálkozás és az aktív életmód megismerését segítették.

Az egészséges táplálkozás szem előtt tartásával gyerekek a napi háromszori étkezésen túl mindennap kaptak friss gyümölcsöt és kellő mennyiségű ásványvizet.

Mivel a megvalósításhoz pályázati források is rendelkezésre álltak, a hasonló táborok részvételi díjának csupán felébe került egy főnek egy hét, ráadásul a többgyermekesek jelentős kedvezményben részesültek. Alpolgármester asszony elmondta, ez különösen nagy segítség a kevésbé tehetős családok számára is.

„- A közösségépítést is rendkívül fontosnak tartom, ezért minden táborhét végén a gyerekek szüleivel közös bográcsozást szerveztünk, ahol nemcsak új ismeretségek barátságok szövődtek, de még emlékezetesebbé tettük az elmúlt napokat ” – tette hozzá Király Nóra.

A nagy sikerre való tekintettel az idén nem két, hanem négy „Aktív Tábort” rendez az egyesület. A következő augusztus 22-26-ig, az azt – követő (3 napos) tábor pedig 29-31-ig tart majd. A táborral kapcsolatban az Összefogás XI. Sportegyesület Facebook oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.