Az eseményen Simicskó István honvédelmi miniszter, Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester és Király Nóra alpolgármester is részt vett.

Mivel a Fidesz és a KDNP szövetsége néppárti, ezért fontos, hogy megkérdezzük a lakosság véleményét – mondta Kocsis Máté a Fidesz Budapesti Választmányának elnöke a Szent Imre Gimnáziumban tartott közéleti esten. Szerinte ez különösen igaz az egész országot, sőt egész Európát érintő ügyeknél, melyekkel kapcsolatban más nem kérdezte eddig a magyar embereket. A két párt álláspontja szerint az Európai Unió olyan döntést készül rákényszeríteni Magyarországra, amelyre nincs felhatalmazása. Ezért a betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtés célja az, hogy szembesítse az EU vezetőit a magyar kormányzati álláspont mögötti, széleskörű társadalmi összefogással.

Simicskó István honvédelmi miniszter egyebek mellett beszélt a Visegrádi négyek migrációs helyzetéről és problémakezeléséről. Úgy véli, a másik három ország szolidaritása abban mutatkozik meg, hogy mellettünk állnak az EU fórumain és szükség esetén rendőröket, katonákat küldtek Magyarországra, technikai eszközöket, műszaki segítséget, védőfelszereléseket ajánlanak fel. Szerinte ez mérföldkő a visegrádi négyek eddigi együttműködésében, hiszen – állítása szerint – az egyeztetéseket korábban kevésbé követték tényszerű tettek. Simicskó István bízik abban, hogy ez a konszenzus más területeken is tovább erősíti a négy ország között.

Király Nóra alpolgármester, önkormányzati képviselő elmondta, hogy személy szerint azon lesz, hogy minél több aláírást gyűjtsön az aktivistáival, illetve a Budapesti Női Önkormányzati Képviselők Klubjával, jelezvén a kormány álláspontjával való maximális egyetértést