2014. szeptember 11-én “lufiboltívvel” keretezve került átadásra a Gazdagréti lakótelep két kutyafuttatója. Az ünnepélyes átadónak a Gazdagréti út és a Rétkerülő utcai kereszteződésében lévő létesítmény adott otthont, de az a lakótelep tetején lévőre is vonatkozott.

A kutyák játszóterén Dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester elmondta, hogy nagy örömmel vesz részt Gazdagréten az újabb és újabb létesítmények átadásán, hiszen minden fejlesztés, újítás, kellemesebbé, otthonosabbá teszi a lakókörzetet, utalva a közeljövőben megvalósuló Kaptató sétány felújítására és a tanuszoda megépülésére.

Király Nóra önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy munkája során nagyon gyakran megkeresték a lakók a kutyatartókkal kialakult konfliktusok miatt, amin nehéz volt segítenie, azonban ez a kerítéssel körbevett, játékokkal, kutyavécével felszerelt két terület már sokkal könnyebbé teszi a “békés egymás mellett élést”.

Az EB-OVO , Felelős Kutyatartók Egyesülete kutyaügyességi bemutatókkal, állatorvosi tanácsokkal, kutyatartási etikettel, kutya-kvíz kérdésekkel és értékes ajándékokkal tette emlékezetesebbé a napot, Marosffy Veronika kutyakozmetikus, pedig ingyenes karomvágással “ajándékozta” meg a négylábúakat, azaz inkább a gazdikat.

A Gazdagréti Összefogás Egyesület pedig egy tál gulyásra és lekváros buktára hívta meg a látogatókat.

Reméljük, minél többen használják a jövőben ezeket a színvonalas kutyajátszótereket.