Újbuda megválasztott képviselői átvették megbízólevelüket a Polgármesteri Hivatalban rendezett hivatalos ünnepségen. Kiss Györgyi a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, jogerőre emelkedett a 2014-es önkormányzati választás XI. kerületi eredménye, így október 22-én megalakulhat Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete.

Az önkormányzati törvény 15 napot ad arra, hogy megszülessenek a választások végleges jogi eredményei, de a jogorvoslati idő várhatóan több esetben ezen túlhúzódik – mondta korábban a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Újbudán gyorsan megállapították a jogerős eredményeket, így október 17-én a XI. kerület polgármestere, 17 egyéni képviselője és több nemzetiségi önkormányzati képviselője vehette át képviselői megbízólevelét. A listáról bejutott 7 képviselő személyéről hétfőig lesz jogerős döntés, így ők október 20-án vehetik át azokat.

A korábbi gyakorlattól szokatlan módon, most a képviselők az alakuló ülés előtt veszik át megbízó leveleiket anélkül, hogy esküt tennének. Így hivatalosan csak a testület október 22-i alakuló ülésén válnak képviselővé. Újbuda polgármestere ismét Hoffmann Tamás lett, a leendő Fidesz-KDNP frakciójába pedig négy új képviselőt választottak meg a kerületiek. A képviselő-testület 24+1 fős lesz, az önkormányzatban pedig 40 nemzetiség képviselteti magát.

Forrás: ujbuda.hu