A kormány az önkormányzatokkal együtt kiemelten kezeli, hogy az egészségügyi intézményeket nagyon jó színvonalon lehessen fenntartani, és a lehetőségekhez képest fejleszteni – emelte ki Pelczné Gáll Ildikó.

Újbuda Önkormányzatának támogatásával a Szent Kristóf családi egészségnapon a Fehérvári úti szakrendelőben a korábbi évekhez hasonlóan szűrésekkel, bemutatókkal – vércukor, vérnyomás, koleszterin, PSA, oszteoporózis, dohányzásról leszokás, mell önvizsgálata -, várják az érdeklődőket a szombati nap folyamán.

A családi napon részt vett Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Szabolcs Attila, Budafok-Tétény Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselője.

Az eseményt Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője és Király Nóra európai parlamenti képviselő-jelölt nyitották meg.

Király Nóra köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az egészséges életmód fontosságára és az egészség védelmére szeretnék felhívni a figyelmet a mai akcióval.

Pelczné Gáll Ildikó ehhez kapcsolódva úgy fogalmazott: nagyon helyes, ha az egészséges életmód szemlélete találkozik a kormányzati akarattal, és hogy egyre többen élnek ezekkel a kezdeményezésekkel.

„Amikor a legjobbat akarjuk embertársainknak kívánni, akkor azt mondjuk, hogy csak egészség legyen, mert ha egészség van, akkor mindenre van lehetőség” – vélekedett. S a lélek egészségéhez elengedhetetlen a közösséghez, családhoz, nemzethez való tartozás – fűzte hozzá.

A kormány az önkormányzatokkal együtt kiemelten kezeli, hogy az egészségügyi intézményeket nagyon jó színvonalon lehessen fenntartani, és a lehetőségekhez képest fejleszteni – emelte ki.

Hozzátette: ennek keretében sorra újulnak meg a szakrendelők, és folyamatosan nyitnak az egészségfejlesztési irodák, megjegyezve, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban hangsúlyos szerepet fog kapni az egészségügy, így a megkezdett munka folytatására lesz lehetőség.

Pelczné Gáll Ildikó a szakembereket méltatva úgy fogalmazott: az orvosok és szakápolók eddig is kellő elhivatottsággal végezték munkájukat, de szeretnék, ha megbecsülés övezné ezt a munkát.

 A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője emlékeztetett, hogy az unió nemrég fogadott el több olyan irányelvet, melyek segítségünkre lehetnek az egészséges táplálkozásban. Mint mondta: az élelmiszerek címkéin egyszerű színkóddal – piros, sárga és zöld -, jelölik, hogy mennyire ártalmas az adott termék az egészségre.

Ha megfelelő, az EP-képviselők, a kormányzat, az önkormányzatok, a szakemberek és az érintettek együttműködése, akkor a célunk – az egészség megőrzése -, teljesülni fog – vélekedett. A holnapi napon pontosan arról fogunk dönteni, hogy fontosak-e számunkra ezek a célkitűzések és értékek – utalt az európai parlamenti választásokra Pelczné Gáll Ildikó.

(fidesz.hu)