A nő, a munka, a család és a sport volt annak a beszélgetésnek a témáa, amelyet augusztus 15-én tartottak meg a Sziget Fesztiválon Budapesten. A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, háromgyermekes édesanya, Olimpiai-, Világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes úszó és Király Nóra, ötgyermekes édesanya, Újbuda alpolgármestere válaszolt a kérdésekre.

Dr. Szabó Tünde elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet a sportnak és az aktív versenyzés után szakedzőként, sport- és egészségügyi szakjogászként, az úszószövetség főtitkáraként és ügyvédként is a közelében maradt. Jelenleg államtitkárként igyekszik segíteni a sport ügyét, annak eredményességét.

Meg kell tanulni segítséget kérni, és azt sem árt tudni, hogy miről kell lemondani, miként kell az életet „összelogisztikázni” ahhoz, hogy egy nő egyszerre tudjon jó anya, feleség munkaerő lenni – mondta Király Nóra alpolgármester, aki öt kisgyermek nevelése és alpolgármesteri teendői mellett rendszeresen és eredményesen sportol.

A beszélgetésre különösen kíváncsiak voltak az egyetem utolsó éveit végző diáklányok, akik közül sokan egyszerre képzelik el a karrierépítést és a családalapítást.

A Sziget Fesztivál „Civil Falu” részében helyet kapó Spin-Off Klub által rendezett beszélgetésen mindketten – az államtitkár és alpolgármester is – életük több apró részeltét is megosztották a hallgatósággal. Mindketten nagyon fontosnak tartják, hogy ha valaki családanyává válik, akkor se hanyagolja el a rendszeres sportolást, mert az energiával tölti fel és jó példát mutat a gyermekeinek is. Történeteik szerint támasz nélkül szinte lehetetlen megvalósítani, hogy egy nő egyszerre több szerepben is helytálljon.

Akik nem tudják megoldani családon belül a segítséget, számos családbarát szervezet támogatására számíthatnak. Király Nóra elmondta még, hogy minden fórumon azt kéri, hogy a segítség nélkül maradt édesanyák, vagy a tanácsra szoruló fiatalok bátran keressék meg a Fiatal Családosok Klubját, ahol az önkéntesek készséggel nyújtanak felvilágosítást, adnak támogatást, vagy a megfelelő szervezethez irányítják őket.

A beszélgetés végén a mindketten sok sikert kívántak a fiataloknak, majd meglátogatták a  sportzónát és az olimpiai sátrat is.