Elektromos ajtóékkel és belépésjelző riasztószerkezettel segítette az önkormányzat az idősek otthonának védelmét.

Szeptember 30-án a Gazdagréti Közösségi Házban közel 200 db ajtó alá helyezhető elektromos ajtóéket és belépésjelző készüléket osztott ki Hoffmann Tamás, kerületünk polgármestere, Király Nóra önkormányzati képviselő, Lőrincz Gergő az Újbuda Prizma Kft. ügyvezetője és Sass Szilárd önkormányzati képviselő.
Az idősek körében annyira népszerű volt ez a kezdeményezés, hogy már a meghirdetett időpont előtt egy órával kisebb csoportok érkeztek az előtérbe. Várakozás közben egyebek mellett arról is folyt a diskurzus, hogy ez mennyire megnöveli a biztonságérzetüket, sokkal kevésbé válnak kiszolgáltatottá az esetleges hívatlan vendégekkel szemben, ezáltal nyugodtabban is alhatnak.

A szerkezetek részletes bemutatásakor kiderült, hogy az elektromos ajtóék egy ajtó alá helyezhető szerkezet, mely megakadályozza az ajtó kinyitását, a belépésjelző riasztókészülék pedig ajtóra és ablakra is tehető, berendezés, mely a nyílászáró kinyitásakor hangjelzést ad, ezzel elriasztva a behatolót.

A rendezvény után Király Nóra önkormányzati képviselő elmondta, hogy nagy örömére szolgál a nyugdíjasok védelmében tett intézkedés, hiszen a lelkiállapot a testi egészséget is befolyásolja.