Április első napjaira tekintettel a bolondok napja jegyében, vicces, vidám hangulatban telt Király Nóra XI. kerületi alpolgármester, önkormányzati képviselő kezdeményezésére immár harmadik éve rendszeresen szervezett gazdagréti futóverseny.

A kellemes tavaszi napsütésben több száz család választotta szombat délelőtti programjául a sport és a bolondozás egyedi kombinációját, a Bolondok-napi futóversenyt.

Sokan mókás sapkában, köpenyben, Szilveszterről megmaradt csillogó parókában, kakastaréjban, vagy éppen Szupermen jelmezben érkeztek. Akinek nem akadt semmi a ruhatárában, az sem maradt hétköznapi külsővel, hiszen az első 100 érkezőt egy bohócorral ajándékozta meg a szervező.

Király Nóra, az öt gyermekes édesanya elmondta, hogy a futópálya kialakítása óta rendszeresen megrendezett őszi és tavaszi versenyek célja a gyerekek és felnőttek mozgásra ösztönzése, ami a testi-lelki egészség elengedhetetlen részre. Ezt magánemberként is szem előtt tartja, hiszen férjével és öt gyermekével, mindannyian rendszeresen sportolnak és egészségesen táplálkoznak.

„Ezen a napon a bolondozás, a vidámság is egy plusz eszköz ahhoz, hogy minél több kisgyermekben jó emlékek kapcsolódjanak a sporthoz.

A verseny díjainak összeállításánál is az volt a célunk, hogy minél több érmet és ajándékot kapjanak a kicsik, így összesen 45 érmet és ajándékcsomagot osztottunk ki, valamint a legbolondosabb öltözékeket különdíjjal jutalmaztuk.” – tette hozzá alpolgármester asszony.

A futás után gyümölcsök, szőlőcukor, víz és elismerő oklevél várta a kitikkadt, de csillogó szemű apróságokat, akik közül sokan egészen biztosan részt vesznek az őszi futóversenyen is.
Eredmények:


Tekintse meg az összefoglaló kisfilmeket:

1.video megtekintése ITT>>>>>

2.video megtekintése ITT>>>>