Június 15-én, szerdán került megrendezésre a Családszervezetek Konferenciája, melyet a Nagycsaládosok Országos Egyesülete rendezett annak érdekében hogy a 14 meghívott szervezet minél több kapcsolódási pontot találjon munkája során.

A konferenciát Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár nyitotta meg, aki szerint a családok jólétét szolgálja a jövő évi büdzsé, amely az adócsökkentés, a családok támogatásának és az otthonteremtésnek a költségvetése.

Az államtitkár ezután stratégiai megállapodást írt alá az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) nevében Kardosné Gyurkó Katalinnal, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnökével. Novák Katalin az aláírás után úgy fogalmazott, a NOE már régóta rendkívül fontos partnere a kormányzatnak, a kapcsolat eddig is nagyon aktív volt közöttük.
Ezt követően bemutatkozhattak a meghívottak, akik többségükben a családok, a gyerekek érdekképviseletét, életminőségükön való javítást tűzték ki célul.

A Fiatal Családosok Klubja képviseletében Király Nóra, mint alapító mutatkozott be. Ismertette a Ficsak korábbi és a tervezett rendezvényeit, kezdeményezéseit. Ezek közül kiemelte a márciusban, a Design Terminál Rendezvényközpontban tartott, Balogh Zoltán miniszter úr, Novák Katalin államtitkár asszony és sok nagytapasztalatú előadó részvételével zajlott Nőnapi konferenciát

a daganatos gyermekek gyógyítási körülményeinek javítása érdekében, az Őrzők Alapítvány által rendezett családi napon való részvételt, az otthon végzett, házimunka, vagy betegápolás, az úgynevezett „Láthatatlan Munka Napja” alkalmából szervezett figyelemfelhívó rendezvény szervezését, a civilek hozzá eljuttatott igénye alapján létesült gazdagréti Kresz tanpályát és számos közösségépítő, sport és egészségmegőrzéssel kapcsolatos rendezvényt, amelyek előterében minden alkalommal a családok, állnak.

Megjelentek még a Nagycsaládosok Országos Egyesülete; Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet; Családháló; Családjainkért Alapítvány; Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány; Emberi Méltóság Központ; ERGO-Európai Regionális Szervezet; FICSAK; Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom; IMAMI; Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége; Népesedési Kerekasztal; Otthon Segítünk Alapítvány; Ringató; Szülők Háza Alapítvány képviselői.

Király Nóra elmondta, hogy a családok együtt töltött minőségi idejének hangsúlyozása céljából a FICSAK már szervezett közös rendezvényt a Ringató (zenei nevelési program) csapatával és több szervezettel is sikeresen működhetne együtt, különösen a gyermekek testi-, lelki egészségmegőrzését, ill. a család- és munka egyensúlyának megteremtését célzó szervezetekkel, ezért a jövőbeni kiemelt feladatai között tartja számon ezek kezdeményezését.