Az évek óta rendszeresen megrendezett eseményen olyan különleges, kedvelt sportágakat is bemutattak az érdeklődőknek, mint a rúdtánc, sportlövészet, aeropilat, hullahopp Parádé, Tai Chi, illetve lehetőség nyílt például ingyenes úszásra, valamint gyerek-vízilabda bemutatót is láthattak az érdeklődők.

Kiemelten figyelemre méltó a napjaink egyre népszerűbb, nemcsak fizikai erőnlétet, de összetartó csapatot is generáló sport, a crossfit.

A helyszínen rendezett cross challange versenyre benevezett Király Nóra, az öt gyermekes édesanya is, aki amellett, hogy aktív szereplője a politikai életnek, Újbuda egészségügyért felelős alpolgármestere.

A egészség alapja a sport

Kérdésünkre elmondta, hogy csaknem 20 éve sportol rendszeresen. Mióta gyermekei vannak, nemhogy háttérbe került volna számára a sport szeretete és gyakorlása, hanem még fontosabbnak tartja, ugyanis meggyőződése, hogy a hosszú és egészséges élet alapja a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás. Erre tanítja gyermekeit is és minden alkalmat megragad ennek a szemléletnek a továbbadására.

A versenyre, ahová családja és barátai is elkísérték, azért nevezett be, mert fontosnak tartja, hogy az ember saját teljesítőképességével is tisztában legyen. A küzdelem, önmagunk legyőzése pedig nemcsak a fizikai, de a szellemi kondíciót is nagy arányban növeli.
Az eseményről készült videó ITT tekinthető meg>>>>