Díszdiplomás orvosokat, gyógyszerészeket és pedagógusokat, valamint pályakezdő tanárokat, tanítókat, óvoda- és gyógypedagógusokat köszöntött november 11-én, a Kerület Napján Simicskó István országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármester és Király Nóra alpolgármester.

A Danubius Hotel Flamenco dísztermében tartott ünnepségen Simicskó István országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, az emberi tevékenység legfontosabb mércéje nem lehet más, mint a közösségben végzett szerepvállalás. Azok, akik hivatásukat megélve komoly életutat tettek meg orvosként, gyógyszerészként vagy pedagógusként, áldozatos munkájukkal váltak a közösség hasznos tagjaivá.
Hoffmann Tamás polgármester arra hívta fel a figyelmet, hálásnak kell lennünk a díszdiplomások példaadásáért, hiszen olykor saját vagy közvetve gyermekeink életét helyezzük a kezükbe. Hangsúlyozta, nem mindegy az sem, kik nevelik fel azokat a fiatalokat, akik a jövő generációját alkotják.
Maximális megbecsülést és támogatást érdemelnek
Király Nóra alpolgármester hangsúlyozta, hogy ötgyermekes édesanyaként számára személy szerint is fontos, hogy ezen hivatást űzők a lehető legnagyobb anyagi és erkölcsi megbecsülésben részesüljenek.

Az ünnepi műsorban Pitti Katalin, Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő adott elő operarészleteket, akit Csányi Valéria, a Budai Művészház Alapítvány alapítója kísért zongorán. Ezt követően adták át a díszdiplomákat. Az arany díszdiplomások ötven, a gyémánt hatvan, a vas hatvanöt, a rubin oklevelesek hetven éve vehették át diplomájukat. Idén az orvosok közül huszonöten kaptak arany, hárman gyémánt díszdiplomát, a gyógyszerészek közül hatan arany, négyen gyémánt, egy fő pedig vas díszdiplomát. A pedagógusok tizenhárom arany, huszonhat gyémánt, négy vas és egy rubin oklevelet vettek át.

A kerület tizenhárom különböző óvodájában és iskolájában huszonhét új pedagógus kezdte meg idén a munkát, akiket emléklappal köszöntöttek.
Az eseményről készült videó ITT tekinthető meg>>>>